Izvor slike: Istarski.hr (screenshot)

“Poštovani kolege, čiji nastup košta do 1000 eura, s obzirom da smo mi jedini koji sada povremeno radimo došao sam na ideju da pokrenemo humanitarnu akciju Mali za velike pa da damo neku kintu Parnom valjku, Nini Badrić, itd.”, napisao je na svom Facebook i Twitter profilu glazbenik Dražen Turina Šajeta.

Ovaj na prvi pogled vrlo zajedljivi komentar, zapravo, objašnjava 48-godišnji Šajeta bila je više šala, koju je osmislio, znajući dobro da će izazvati brojne reakcije. I bio je u pravu, jer pored svih “lajkova”, inboks su mu zatrpale brojne poruke, među kojima je bilo i dosta onih od njegovih kolega, pozivi…

Izvor slike: Jutarnji list (screenhot)

– Ne, Nina me nije nazvala, ali nas dvoje sve vrlo dobro poznajemo, zna da se često zezam i da nije važno što je rečeno, nego tko je to rekao. Ne ljuti se ona – uzvraća Šajeta. Naravno kako je u svakoj šali i pola istine, tako je Šajeta, autor poznatih pjesama kao što su “Moji koraki”, “Lovranske črešnje”, “Party za ekipu”, još jednom na ovaj način progovorio o situaciji u glazbenoj industriji otkako je istu zadesila korona kriza.

– Naravno da je i Šajeti bendu drastično pala zarada. Jedini pravi prihod u ovoj godini bio mi je novac od autorskih prava, no nismo prestali nastupati. To je kao i u slučaju manjih firmi. Malima se uvijek lakše prilagoditi situaciji, restrukturirati, a nama nikada nije bio problem svirati i za 20 obožavatelja, ako su oni ona prava publika. Za nas se uvijek nađe neka gaža, iako sam ja atipičan glazbenik s atipičnim bendom, jer nas koji smo u tom cjenovnom okviru od 1000 eura nije tako teško uklopiti u proračun neke manifestacije, općine, Turističke zajednice. Koliko sam vidio Let 3 i mi imali smo najviše nastupa u tim čudnim okolnostima. No da je trebalo biti i za nas drukčije ove sezone, trebalo je. Bilo je puno rezervacija, očekivao sam kao mladi glazbenik od 48 godina svoj konačni proboj na sceni i onda se dogodila ova svjetska kriza – ne može bez šale Šajeta, a mjere Stožera okarakterizirao kao “32 božje zapovjedi o zabavi koje u nekim svojim djelovima graniče sa znanstvenom fantastikom”.

Nedavno je na svom Facebooku napisao kako planira organizirati koncert kao vjersko okupljanje. Taj post je, kao jedan od malobrojnih i obrisao nakon kritika, ali samo zato jer mu je dijete taj tjedan trebalo postati prvopričesnik.

– No ja i dalje mislim da su koncerti mise, publika sljedba, a frontmen duhovni vođa. Kao i da su za mjere za vjerska i javna, glazbena okupljanja u najmanju ruku čudna. Na jednima pušemo jedno drugome za vrat, na drugima moramo držati metar i pol razmaka. Ma čudesa… – govori Šajeta.

Također smatra da su zbog korone u nekim Turističkim zajednicama i mjestima odahnuli jer je posla manje, a plaće, vjeruje i dalje iste.

AUTOR: Jutarnji list