Izvor slike: Sky News

Princ Harry i njegova supruga, vojvotkinja Meghan Markle, zatvaraju svoj ured u Buckinghamskoj palači zbog čega će bez posla ostati 15 zaposlenika.

Ovu vijest Meghan i Harry priopćili su zaposlenicima u siječnju odmah nakon što su objavili da se povlače s kraljevskih dužnosti i odlaze živjeti u Kanadu, a očekuje se da će tek nekolicina zaposlenika ureda biti zaposlena na nekim drugim funkcijama vezanim uz kraljevsku obitelj.

Visoki izvor s kraljevske palače konstatira da je ova situacija šok za zaposlenike, no da mnogi od njih prihvaćaju svoju sudbinu. Meghan i Harry imaju maleni tim od petnaestak ljudi koji im je vrlo lojalan i koji razumiju njihovu odluku, dodao je izvor.

Među onima koji će ostati bez posla su njihova privatna tajnica, glasnogovornica i njene zamjenice, a koja je za princa Harryja, njegovog brata Williama i njegovu suprugu Kate vodila uspješne kampanje o mentalnom zdravlju. Također, bez posla će najvjerojatnije ostati i njihov stručnjak za društvene mreže.

Podsjetimo, Meghan i Harry su početkom godine izazvali pravi potres u britanskoj kraljevskoj obitelji nakon što su se povukli s aktivnih dužnosti u sklopu britanske kraljevske obitelji, te će svoje vrijeme podijeliti između Kanade i Velike Britanije.

Da su Meghan i Harry duže vrijeme kovali planove koji su išli u smjeru ove odluke, naznačili su još u listopadu prošle godine kada su otvoreno progovorili o tome koliki im problem predstavlja život pod konstantnom medijskom izloženosti. To im u Kanadi neće stvarati problem jer razlog leži u tome što Kanađani imaju manje interesa za privatni život javnih osoba. U Kanadi je drugačija situacija jer kultura paparazza se razlikuje od onih u Britaniji ili SAD-u gdje isti narušavaju privatnost javnih ličnosti u svakom smislu te riječi.