Izvor slike: Gradonačelnik.hr

Saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) prozvao je u srijedu premijera Andreja Plenkovića (HDZ) zbog političkog kadroviranja u Podravki.

Jakšić se na sjednici Sabora osvrnuo na imenovanje Martine Dalić predsjednicom uprave koprivničke tvrtke, spomenuvši u tom kontekstu slučaj HDZ-ova zagorskog zastupnika Žarka Tušeka koji je nezavisnom vijećniku nudio političke funkcije.

“Izgleda da je premijer Andrej Plenković preuzeo taj Tušekov model ‘kaj bi ti štel biti’, i to na slučaju Podravke. To je klasično političko kadroviranje, i to potpuno netransparentno”, upozorio je Jakšić.

Izvor slike: Gradonačelnik.hr (Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i premijer Andrej Plenković)

Dometnuo je kako je Plenkoviću i Vladi očito bitno da direktor Podravke nije nitko iz Koprivnice i županije jer domaći kadrovi, eto, ne znaju voditi kompaniju koju su stvarali.

“Je li Plenković odlučio postati glavni politički kadrovik baš svim tvrtkama u kojima država ima i najmanji vlasnički udjel?

Čemu onda služe mirovinski fondovi koji imaju 52 posto dionica Podravke, a samo čekaju premijerov mig koga imenovati za direktora”, pitao je Jakšić.

Poručio je kako SDP neće šutjeti i puštati da se takve stvari događaju.

AUTOR: Danica.hr