Saborska zastupnica svjedočila na sudu zbog milijunske afere koju je otkrio Telegram: ‘Ne znam, ne sjećam se…’

DORH je nakon teksta Drage Hedla pokrenuo izvide protiv Marine Bilić Opačak.

Bude li DORH nakon završetka istrage podigao optužnicu protiv saborske zastupnice Marine Bilić Opačak (32), koja je u Hrvatski sabor ušla na listi SDP-a, a nakon izbacivanja iz te stranke djeluje u Klubu zastupnika Socijaldemokrata, po onome što je rečeno na Trgovačkom sudu u Slavonskog Brodu prošloga tjedna, ne piše joj se dobro.

Na tom se sudu, naime, vodi postupak temeljem tužbe brodskog poduzetnika Željka Garića protiv tvrtke Feliks regulacija, čija je direktorica do izbora u Hrvatski sabor u srpnju 2020. godine bila Marina Opačak Bilić.

Kratka pozadina priče :

Podsjetimo, spomenuta je zastupnica ovih dana dospjela u žižu javnosti nakon što je portal Telegram objavio da je u travnju prošle godine, samo tri mjeseca prije nego će biti izabrana u Sabor, kao direktorica obiteljske tvrtke Feliks regulacija koja se bavi eksploatacijom riječnog šljunka, potpisala fiktivnu prodaju pet radnih strojeva vrijednih 5,5 milijuna kuna poduzeću Brod iz Podcrkavlja. Prodaja je, kako je Telegramu ispričao dobro upućeni lokalni poduzetnik Željko Garić, fiktivna jer je u trenutku kupnje tvrtka Brod bila u blokadi pa nije mogla kupiti niti olovku, a kamoli radne strojeve. Cilj fiktivne prodaje strojeva bio je da u postupku predstečajne nagodbe koja je nad posrnulom tvrtkom Brod kasnije otvorena, poduzeće Feliks regulacija u vlasništvu obitelji Opačak postane najveći vjerovnik tvrtke Brod. To se u postupku pred Trgovačkim sudom u Osijeku naposljetku i dogodilo iako je sutkinja koja je donosila odluku o otvaranju predstečajne nagodbe na vrijeme upozorena da je prodaja strojeva fiktivna.

Da stvar bude gora, tvrtka Feliks regulacija je početkom 2020. u direktorskom mandatu Marine Opačak Bilić donirala predsjedničku kampanju Zorana Milanovića sa 150.000 kuna postavši tako najveći donator njegove kampanje.

Izvor : Telegram i Jutarnji list