10. rujna 2021.g. u osječkom pothodniku na trgu A. Starčevića građani su imali priliku prisustvovat  svečanom otvorenju „ Prvog Ureda za komunikaciju s građanima“ u našem gradu, Slavoniji.

Jedan je od prvih Ureda u Hrvatskoj u svojstvu saborske zastupnice, a sve s ciljem otvorenog pristupa prema građanima, radi lakše, brže i kvalitetnije komunikacije i pružanje pomoći, onima kojima je pomoć potrebna. 

Foto: hr-vjesnik

„ Ideju o otvaranju ureda dobila sam još na početku svog mandata. Projekt je na kojem radim već četiri mjeseca, a ljetna stanka poslužila mi je da ga u potpunosti pripremim za rad i prijem svih onih koji imaju problem, prijedlog ili žele nešto saznati o radu Sabora“ , započela je saborska zastupnica Romana Nikolić.

„Kao izabrana saborska zastupnica, kao Vaša predstavnica u parlamentu, moja je obveza i dužnost biti dostupna i u službi građana!

Foto: hr-vjesnik

Kako bih to mogla ostvariti trebam i želim znati s kojim se sve problemima i izazovima susreću građani Republike Hrvatske. 

Ovaj ured pomoći će mi da ih čujem i bolje shvatim, što će biti podloga za moje djelovanje u Hrvatskom Saboru i poduzimanje koraka u rješavanju gorućih problema.  

Vrata mog ureda bit će otvorena za sve!  

Za sve one koji žele odgovore na pitanja, a nemaju se kome obratiti, koji žele ostvariti neko od svojih prava, a ne znaju od kud krenuti, kako doći do rješenja situacije u kojoj su se našli, izaći iz tog kruga nemoći i osjećaja da su sami. 

Ovaj ured će biti otvoren za sve one koji žele razgovor sa mnom,  a ja ću se i dalje zalagati i boriti za njih i biti njihov glas u Hrvatskom saboru.

Foto: hr-vjesnik

Kao i u ovih godinu dana, nastavit ću se zalagati i štiti prava najosjetljivijih skupina u društvu, onih koje je sustav iznevjerio, zapostavio, zaboravio i učinio gotovo nevidljivima. 

Zaštitit ću i stati uz svako dijete čije je pravo na slobodu, izbor i obrazovanje netko ugrozio.. 

Zagovarati zaštitu svake obitelji, bez obzira kojoj vjeri i nacionalnosti pripadaju, etničkoj skupini, bez obzira iz kojeg dijela Slavonije dolaze. 

Nastavit ću i dalje borbu zagovaranja zaštite radničkih prava, biti glasna prema onima koji svjesno i bez milosti narušavaju njihova prava na rad, dostojan i kvalitetan život. 

Zalagat ću se i promicati zaštitu prava žena!

Foto: hr-vjesnik

Naime, u ovim za nas potpuno novim okolnostima koje je donijela covid kriza, žene su dodatno pogođene. I pored ograničenja sa kojima se susrećemo, ova kriza produbila je neravnopravnost žena. Izložene su većoj ekonomskoj nesigurnosti, opterećene dodatnim obvezama i ulogama vezano za školovanje djece putem online nastave.

Ono što posebno zabrinjava došlo je do značajnog porasta nasilja u obitelji u kojem su većinom žrtve žene, izjavila je Nikolić.

„ 22. rujna obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ovo je uvertira za obilježavanja toga dana. 

Foto: hr-vjesnik

Otvaranjem ureda  također želim dati do znanja i da socijaldemokracija u Hrvatskoj još nije umrla i neće jer još uvijek ima nas koji želimo čuti glas građana i koji stojimo na strani osjetljivih, zanemarenih i ugroženih članova i skupina u našem društvu.  

No prije svega, otvaranjem ureda za komunikaciju s građanima, šaljem poruku svim građankama i građanima Osijeka, Osječko – baranjske županije, Slavonije:

„TU SAM ZA VAS!  STOJIM VAM NA RASPOLAGANJU! „

Saborska zastupnica

                                                                                                          Romana Nikolić

Autor: M.M.