S mačetom upao u gimnaziju u Zagrebu. Policija ga uhitila, radi se o 18-godišnjaku

Danas je oko 14 sati u zagrebačku Klasičnu gimnaziju u Križanićevoj ulici upao nepoznati mladić naoružan mačetom.

Ušao je u razred u kojem su bili učenici i nastavnica te zaprijetio hladnim oružjem jednom učeniku. Nakon incidenta, u kojem nitko nije ozlijeđen, pobjegao je iz škole, a policija traga za njim.

Ravnateljica dala izjavu: “Ušao je u učionicu i prijetio. Sabrana reakcija učenika spriječila veće posljedice”

“Situacija je traumatična i kriza. Danas između 13:30 i 14 sati u školu je ušao nepoznati mladi čovjek koji je ušao u učionicu na sat na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku. Sabranom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su veće posljedice, nitko nije ozlijeđen. Mladić je potom napustio razred, ja sam ga ispratila jer sam ga susrela na hodniku, ali u tim trenucima nije imao ništa u rukama”, rekla je ravnateljica Klasične gimnazije.

“Sad se moramo pozabaviti time da pomognemo učenicima da prebrode ovu situaciju. Nastava se nastavila odvijati uobičajeno, nismo prekinuli nastavu. Mislim da je bolje da su učenici  ovdje kako bi mogli razgovarati s našim stručnim službama”, rekla je ravnateljica.

Na novinarsko pitanje zna li se tko je mladić koji je upao u školu, ravnateljica je rekla: “Policija ima informacije, ali ne bih ulazila u detalje. To je nešto po čemu će oni dalje postupati”.

“Nemamo saznanja o nekakvim ranijim prijetnjama, ovo nije bilo vezano uz školu ili uz druge učenike. Vjerojatno je iskoristio trenutak međusmjene da uđe u školu, u tim trenucima je oko 600-700 učenika na ulazu u školu, to je nemoguće kontrolirati. Da se radilo o starijoj osobi, bio bi uočen, ali radilo se o njihovom vršnjaku pa je vjerojatno zato prošao neprimijećen. Nije mi poznato da je mladić u školi prijetio bilo kojem nastavniku”, rekla je.

“Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se učenici osjećaju sigurno”, rekla je ravnateljica.

Autor : redakcija hr-vjesnik