Tijelo ruske manekenke pronađeno je skriveno u koferu više od godinu dana nakon što je nestala.

Foto : Screenshot

Gretta Vedler (23) ubijena je mjesec dana nakon što je na društvenim mrežama objavila da je ruski predsjednik Vladimir Putin psihopat i ustvrdila da će njegov poriv za “unaprjeđenje teritorijalnog integriteta Rusije” završiti suzama. 

Njezin bivši dečko Dmitri Korovin (23) priznao je više od godinu dana kasnije da ju je nasmrt zadavio nakon svađe oko novca u Moskvi koja nije povezana s njezinim političkim stavovima i analizom Putina.

Istražiteljima je rekao da je tri noći spavao u hotelskoj sobi s njezinim truplom koje je stavio u kofer koji je tek kupio. 

Prijatelj preminule manekenke Jevgenij Foster, inače bloger iz Harkiva, ukrajinskog grada koji žestoko napadaju ruske snage, postao je sumnjičav i preko prijatelja iz Moskve podnio prijavu nestanka koja je dovela do istrage okončane pronalaskom tijela. 

Manekenkine objave o Putinu iz siječnja 2021., mjesec dana prije nego što je ubijena, ne smatraju se povezanima s njezinom smrću, no zanimljive su u kontekstu Putinove invazije na Ukrajinu koja traje više od dva i pol tjedna.

Autor : redakcija hr-vjesnik