Fasadna ploča pala je jučer sa zgrade u zagrebačkim Vrbanima te zamalo pogodila ljude u kafiću.

Foto : hr-vjesnik

Kako se vidi na snimci nadzorne kamere kafića, ploča je pala usred terase kafića u trenutku kada su u blizini prolazili gost i konobar.

U sklopu zgrade su vrtić i osnovna škola, a ovo nije prvi put da se s nje odlomila fasadna ploča.

Roditelji se okupili pred zgradom

Nekoliko građana se večeras okupilo ispred zgrade i traže siguran prolaz za svoju djecu koja odlaze u vrtić, ali i školu u blizini. 

Majka dvoje djece Sandra Šumera Madjer  rekla je da su se okupili s jednom glavnom porukom, a to je da su zabrinuti za sigurnost djece, prolaznika, djelatnika škole, vrtića i svih građana.

“Sigurnost im je svakodnevno ugrožena”, govori Šumera Madjer koja dodaje kako ih jako ljuti jer od 2019. godine upozoravaju na padanje fasadnih ploča.

Pale su, kaže, u kolovozu 2019. godine, kada su nakon nekog vremena sanirane, ali su i nakon toga padale, a padale su i nakon potresa u ožujku. 

Nije jasno tko je vlasnik tog dijela zgrade

Upozorili su, kaže, i upravu vrtića, gradski ured za obrazovanje, gradsku inspekciju, a poslali su upite i vlasniku. Istina je da nije jasno tko je uopće vlasnik tog dijela, a kako su za RTL rekli iz PBZ nekretnina, taj dio čine dvije zgrade, no građanima to nije ni bitno.

“Bitno je da nadležne institucije rade svoj posao”, zaključuje Šumera Madjer.

Autor : M.M.