18.01.2020., Zagreb - Na istocnom parkiralistu zagrebackog velesajma, odrzana je smotra zimske sluzbe. Smotru je obisao i gradonacelnik Milan Bandic. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Izvor slike: Telegram.hr

Gost u emisiji Newsrooma N1 televizije bio je zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek koji je komentirao nesnalaženje zagrebačke uprave nakon razornog potresa.

“Od potresa je prošlo gotovo deset dana, a oni koji su pogođeni žive u agoniji i sustavu koji to nije. Ono što se može očekivati od odgovorne uprave jest da postoje protokoli i planovi, a da gradonačelnik povlači poteze koji odaju dojam odgovorne vlasti koja ima plan. To je u Zagrebu izostalo”, kazao je Petek.

“Bolje su bili organizirani BBB koji su odgovorili na nekoliko kriznih situacija, pa alpinisti koji su skidali dimnjake, a Zagrebom i dalje vlada dezorijentiranost i kaotična situacija jer ljudi koji su izgubili domove ne znaju kako će se rješavati njihovi problemi i što mogu očekivati od Grada Zagreba.”

Petek predlaže rebalans proračuna i preusmjeravanja sredstava za one pogođene potresom i epidemijom koronavirusa kako bi se što bezbolnije izašlo iz krizne situacije. Brine ga i kojom će se brzinom grad obnavljati.