Izvor slike: Telegram / Večernji.hr (uređenje slike: HR-vjesnik)

Poznati scenarist i redatelj Ivan-Goran Vitez na Twitteru se osvrnuo na saborsku znanstvenicu Mariju Selak Raspudić objavivši pritom fotografiju ove nezavisne zastupnice sa njenim suprugom Ninom Raspudićem u čijem se zagrljaju fotografirala pred zgradom Sabora.

Vitez je toj fotografiji dodao sliku čovjeka koji sjedi zagrljen s praščićem, radi se o fotografiji iz filma Praščić Babe.

Izvor slike: Dnevno.hr (screenshot)

Ispod te objave nanizali su se komentari u kojima se osudio Vitezov ispad.

”Nisu mi dragi, ali ovo je ipak previše”, stoji tako u jednom od komentara.

”Ako je ovo humor u hr režisera kakav je tek prosjek u Hrvata”, zapitao se jedan od komentatora dok su se drugi unatoč seksizmu uspjeli nasmijati ovoj Vitezovoj fori.

“Pošalji nam sliku tvoje žene i djece da i mi tebi vratimo ovako jer sigurno su još u stadiju majmuna” stoji tako u jednom komentaru nakon što je čitatelj pročitao ovu seksističku objavu od redatelja.

Vitez je inače u Zagrebu završio Akademiju znanosti i umjetnosti, studirao je Filmsku i Tv režiju te Dramaturgiju te je radio kao asistent režije na brojnim hrvatskim filmskim i televizijskim produkcijama, iza njega je i mnoštvo rekjlamih spotova, kao i tri dugometražna, dva kratka i jedan srednjemetražni igrani film, kao i jedan srednjemetražni dokumentarac.

Osim toga, iza Viteza su dvije sezone serije ‘Bitange i princeze’ i 18 epizoda humoristične serije ’Zakon!’, dok je za film ‘Posljednja pričest’ 2006. godine nagrađen za najbolji scenarij na Danima hrvatskog filma. Veliku pažnju privukao je njegov film ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’ kojega se najavljivalo kao partizansko-ustaško-četnički spektakl, film je snimljen uz potporu HAVC-a, Filmskog centra Srbije i Eurimagesa u koproduciji HRT-a.

AUTOR: HR-vjesnik