U središnjici stranke održana je sjednica Predsjedništva zbog unutarstranačkih sukoba koji su rezultirali brisanjem članova.

Tijekom poslijepodneva i večeri u središnjici stranke u Zagrebu održana je sjednica Predsjedništva SDP-a zbog unutarstranačkih sukoba koji su rezultirali brisanjem iz članstva nekih istaknutih SDP-ovaca.

Predsjednik stranke Peđa Grbin je u izjavi za novinare nešto prije 21 sat rekao da je Predsjedništvo na sjednici raspravljalo o procesu u SDP-u vezanom uz donošenje odluka o raspuštanju gradskih organizacija u Zagrebu i Slavonskom Brodu, javlja HRT.

– Ono što je stav Predsjedništva je sljedeće: radi se o procesima koji su dovršeni, koji su provedeni u skladu sa Statutom i pravilima SDP-a, radi se o odlukama povjerenika koje su donijete u skladu sa Statutom i pravilima SDP-a, ali smo isto tako potpuno svjesni da je možda u određenim situacijama za neke članove napravljen određeni propust, što znači da se svaki član SDP-a koji smatra da se to u njegovom slučaju dogodilo uvijek može obratiti nekom od povjerenika kako bi se njegov status dodatno razmotrio, rekao je Grbin.

Dodao je da će Glavni odbor SDP-a donijeti pravila koja će se ticati članarine te da će se, ako se prihvati prijedlog Predsjedništva koji se odnosi na otpis članarine i mogućnost otplate postojećeg duga, članovi kod kojih je upravo otpis duga, odnosno veliki dug za članarinu bio razlog za neproduženje članstva moći javiti kako bi iskoristili tu mogućnost.

Grbin je rekao da su raspravljali i o pripremama za rad SDP-a za razdoblje koje je pred njima. Najavio je da će početkom rujna provesti veliko savjetovanje s kolegama na dužnosti na razini lokalne samouprave i definirati stavove o važnim područjima za SDP i Republiku Hrvatsku.

– Sa završetkom ovog procesa okrećemo stranicu u SDP-u i više nema bavljenja samim sobom, već se krećemo baviti onime što je za građane bitno, poručio je Grbin.

Grbin je rekao da, kada vodite postupak koji u Zagrebu i Slavonskom Brodu uključuje 5000 ljudi, “onda naprosto nije moguće da se neki propust nije dogodio”.

– Ako netko smatra da je u njegovom slučaju napravljen propust, prije svega, svatko ima mogućnost obratiti se statutarnoj komisiji SDP-a, a ima i drugu mogućnost, a to je ponovno tražiti učlanjenje u SDP, rekao je Grbin.

Zaključak svega na Ibleru ništa novoga. SDP-ova sapunica mogućih propusta se nastavlja. Pitanje tko ili koja će organizacija biti novi slučajan propust druže Peđa???

Autor: M.M.