Izvor slike: Jutarnji list (screenshot)

Klapa Intrade i Tomislav Bralić trebali su nastupati 21. listopada u zadarskom restoranu, ali im je koncert zbog pandemije koronavirusa odgođen.

“Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u zemlji posljednjih dana (kumulativna incidencija (KI) je s 52,9 narasla na 83,3 oboljelih na 100.000 stanovnika u 14 dana) Stožer civilne zaštite Zadarske županije mišljenja je da u ovom trenutku treba odgoditi navedeni događaj kako bi se ovom mjerom prevencije smanjio rizik unošenja i širenja bolesti na našu populaciju”, objasnili su iz Stožera za Kalelargu Info.

Oglasili su se i iz restorana, gdje nisu skrivali nezadovoljstvo čitavom situacijom.

“Dragi naši, unatoč našoj želji i trudu da se opustimo i uživamo uz Klapu Intrade, makar pod maskama, iako smo ispoštovali sve propisane mjere, moramo vas obavijestiti da je nastup otkazan”, napisali su na svom Facebook profilu.

“Ostaje nam nada i vjera da ćemo se što prije vratiti normalnom životu, jer ‘novo normalno’ nije normalno”, dodali su.

Klapa Intrade i Tomislav Bralić složili su se s mišljenjima osoblja restorana.

“To je glupost, totalna glupost. Čovjek je potrošio za hranu, vino, klapu, razglas i dan prije su mu odgodili, totalna glupost. Što je najgore, sve je mjere ispoštivao, što god su oni tražili, tako je on meni rekao. Vlasnik restorana je maknuo stolove i sve, stavio je i maske, mjerenje temperature, redare. Nema tu plesa, to bi bila večera i uživanje u pjesmi. Jednostavno mi ne daju raditi i pjevati. Samo znam da sam ogorčen i da nisam pjevao cijelu godinu”, rekao je Bralić za portal Dalmacija Danas.

Podsjetimo, Klapa Intrade je nekoliko puta nastupala za HDZ na njihovi skupovima i u kampanjama, a najupečatljiviji nastup je zasigurno onaj iz 2007. kada im se na pozornici pridružio Ivo Sanader, bivši premijer i jedina osoba u Hrvatskoj koju se osudilo za ratno profiterstvo.

Izvor videa: YouTube

Bez obzira na to što se odlučio povući iz politike, mi Ivu i dalje smatramo počasnim članom naše klape – rekao je 2009. godine Tomislav Bralić, vođa klape Intrade s kojom je Ivo Sanader 2007. na Saboru HDZ-a, održanom u zagrebačkoj dvorani “Dražen Petrović”, nastupio zapjevavši “Croatio, iz duše te ljubim”.

AUTOR: HR-vjesnik