Izvor slike: Nacional

Pulmolog i koordinator SDP-ovog savjeta za zdravstvo Saša Srića bio je gost Novog dana na N1 televiziji.

“Slušajući ljude iz Stožera, kao da sam prije dva mjeseca slušao druge ljude”, komentirao je koordinator SDP-ovog savjeta za zdravstvo Saša Srića komentare Stožera kako osobe u izolaciji mogu ići glasati ako stave masku i ponesu svoju kemijsku.

Dodaje kako je SDP u početku davao podršku Stožeru, ali sada se situacija mijenja. “Stožer se s vremenom počeo pretvarati u jednu farsu i pokazao kao stožer koji prezentira HDZ-ovu politiku. Pokazali su da prije svega ne gledaju epidemiološku situaciju, nego parlamentarne izbore”, smatra Srića.

Što se tiče nekakvog drugačijeg stožera, Srića smatra da bi on trebao uključivati i čovjeka iz hitne medicine, infektologa, epidemiologa i liječnika obiteljske medicine, koji će zajedničkim naporima raditi na borbi s koronavirusom.

Također podržava ostavku ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića i smatra to moralnim činom. Pogreške se događaju, kaže Srića, ali “one postaju sve učestalije”.

Drugi val je izvjestan, kaže te dodaje: “Kako sam prije govorio da su se prerano zatvorili ugostiteljski objekti, sada govorim da su se prerano otvorili, kao i škole.”

AUTOR: HR-vjesnik