Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij uputio je preko društvenih mreža poziv ljudima širom svijeta da dođu i da se bore rame uz rame s Ukrajincima protiv ruske invazije. Za sve strance koji se uključe u rat formirana je zasebna jedinica boraca.

Foto : hr-vjesnik

RTL-u se javio jedan od hrvatskih dobrovoljaca iz prve grupe koja je već otišla na ratište.

“Drugi hrvatski vojnici su već u Ukrajini, to je važna napomena. Jučer je prvi transport vojnika otišao za Ukrajinu, danas dolaze još dvije ekipe – jedna iz Splita, druga iz Zadra, treća čak iz Osijeka”, poručio je.

Bivši vođa BBB-a: Pozivam veterane u zbor

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, organizira prikupljanje pomoći u Zvonimirovoj ulici 23 u Zagrebu. U izjavi za Večernji list je pozvao sve koji žele ratovati u Ukrajini da se jave ambasadi Ukrajine.

“Pozivam gospodu veterane i vojnike s vojnim iskustvom u zbor! Svi koji su dosad kontaktirali veleposlanstvo bit će kontaktirani tijekom dana i dobit će sve potrebite informacije. Idem na čelu grupe koja je spremna ići u rat, a sve ostale molim da kupuju i doniraju svu moguću opremu koju mogu dati, od odora, pancirki, kaciga pa do prve pomoći”, poručio je Šeler.

Autor : M.M.