Slika: Večernji list

Osjećam se privilegiranom što sam prva osoba cijepljena protiv Covid-19, kazala je 90-godišnja žena iz Sjeverne Irske prva je osoba na svijetu koja je primila cjepivo Pfizer / BioNTech Covid. To je označilo početak britanskog programa masovnog cijepljenja.
Margaret Keenan iz Enniskillena rekla je da se osjećala privilegirana što je primila cjepivo.
Keenan je cijepljena u svojoj lokalnoj bolnici u Coventryju, u središnjoj Engleskoj, u utorak ujutro u 6.31 sati po GMT-u, tjedan dana prije nego što će navršiti 91 godinu. Velika Britanija počela je u utorak cijepiti svoje stanovništvo protiv covida-19 s cjepivom koje su razvili Pfizer i BioNTech. Prva je zapadna zemlja koja je počela cijepiti stanovništvo, što je pozdravljeno kao odlučujuća prekretnica u savladavanju koronavirusa. Masovno cijepljenje budi nadu u zaokret u borbi protiv pandemije koja je uzrokovala smrt više od 1,5 milijuna ljudi i slom gospodarstva. Zbog nužnosti skladištenja u ultrahladnim uvjetima i komplicirane logistike uporaba cjepiva zasad je ograničena. “Osjećam se jako povlašteno što sam prva osoba koja se cijepi protiv covida-19”, rekla je Keenan.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/zena-90-prva-je-osoba-na-svijetu-koja-je-primila-pfizerovo-cjepivo-protiv-korone-1452055 – www.vecernji.hr