Izvor slike: Jutarnji list

Život se konačno mora vratiti u bordele – s tim zahtjevom je stotine radnica u prostituciji i vlasnika bordela izašli na protest u četvrt crvenih fenjera u Hamburgu. Na nekima od transparenata je pisalo: „Mi smo profesionalci za higijenu“ i „Seksualni rad ne smije ići u ilegalu zbog korone“, prenosi Deutsche Welle.

„Odlično je što se mladi ljudi politički angažiraju za ovu stvar“, rekla je Johanha Weber iz strukovnog udruženja za erotske i seksualne usluge. Prema njezinim riječima, dugo su imali razumijevanja, ali ga više nemaju – pogotovo jer je u susjednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.

Izvor slike: Jutarnji list

„U Švicarskoj je prostitucija već četiri tjedna ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva korone u vezi s posjetima bordelu“, naglašava Weber. U Nizozemskoj stvari ponovo funkcioniraju od početka srpnja. U Austriji također, doduše uz obavezno nošenje maske.

Nerazumijevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtijevaju tjelesnu blizinu, poput masaže, posjeta sauna ili tetoviranja.

U Njemačkoj ima 33.000 registriranih seksualnih radnica. Ipak, vjeruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procjenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potječe iz istočne Europe, mnoge su žrtve trgovine robljem, piše Deutsche Welle.

AUTOR: Jutarnji list