DIO medicinskog osoblja prosvjedovao je danas u zagrebačkom parku Zrinjevac. Prosvjed je organizirao Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno.

Foto: hr-vjesnik

Nakon prosvjeda na Zrinjevcu su otišli pred Ministarstvo zdravstva.

”Trenutno ne vidimo kako će u skorije vrijeme doći do poboljšanja stanja i jasnog plana resornog Ministarstva za boljitak hrvatskog sestrinstva. Svjesni smo svoje odgovornosti prema pacijentima, za koje predano skrbimo. Nažalost, zbog svakodnevno prisutnog umora i stresa postajemo i sami pacijenti”, istaknuli su uoči prosvjeda iz Sindikata.

Njihovi ključni problemi su, kako navode, neadekvatno plaćen prekovremeni rad i rad blagdanima, sistematizacija radnih mjesta, ucjene i prijetnje zbog necijepljenja, beneficirani radni staž, rad izvan kompetencija i priznavanje visokoškolskog obrazovanja.

Beroš: Nitko nije prisiljen na cijepljenje

O prosvjedu se jutros oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš, koji je poručio kako je to legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i zahtjeva za prava zaposlenika te dodao kako u njemu nema mjesta manipuliranju činjenicama.

Dodao je kako ono za što nema opravdanja ni razumijevanja jest ciljana manipulacija činjenicama vezanima uz najavljenu provedbu zaštitnih mjera u zdravstvenim ustanovama i kako nitko u našoj zemlji nije i neće biti prisiljavan na cijepljenje.

Autor: M.M.