Izvor slike: Večernji list (screenshot)

Proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Eduardo Alves da Silva bit će ambasador HNS-a i hrvatske reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu koje će se održati idućeg ljeta, priopćeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Tom prigodom je predsjednik HNS-a Davor Šuker ugostio da Silvu u sjedištu Saveza, a Eduardo je za službenu web stranicu HNS-a rekao da će mu biti čast biti ambasador HNS-a i hrvatske reprezentacije na predstojećem Euru.

Izvor slike: HNS

“Rezultati HNS-a govore sami za sebe. Hrvatska je u kontinuitetu sudionik velikih natjecanja, a kada u 20 godina imaš dvije medalje sa svjetskih prvenstava, tu se nema što više dodati. Vidim kako se i danas održava ta visoka razina, da se razvijaju sjajni talenti koji će održavati Hrvatsku na visokom nivou i u budućnosti. Kvalitetan rad s mladima sigurno je ono što Hrvatsku izdvaja od drugih i jako mi je drago da predsjednik Šuker i aktualno rukovodstvo to prepoznaju i u to ulažu”, rekao je Eduardo.

Europsko prvenstvo trebalo se održati ovog ljeta, no zbog pandemije koronavirusa odgođeno je za 2021. godinu. Bit će to 11. veliko nogometno natjecanje na kojemu će nastupati Hrvatska.

“Tko god se plasira na veliko natjecanje je ozbiljna momčad. Engleska i Hrvatska su na papiru favoriti. Englezi su domaćini i jako su kvalitetni, a Hrvatska je finalist SP-a. No, Češka je momčad koja dobro igra završne turnire, a tko god dođe kao četvrta ekipa u skupinu također će biti težak protivnik. Ipak, naravno da vidim Hrvatsku kao jednog od putnika u idući krug”, zaključio je Eduardo da Silva.

AUTOR: Dnevno.hr