Izvor slike: N1

Britanski mediji su izvijestili da Princ Charles ima koronavirus i kako zasad ima samo blage simptome te je u samoizolaciji. Njegova supruga Camilla također je testirana i njezin test na koronavirus zasad je negativan. 

Princ se nalazi u svom dvorcu u Škotskoj, a njegov glasnogovornik kaže kako je princ dobrog zdravlja i zadnjih dana radio je od kuće.  – Vojvotkinja od Cornwalla također je testirana, ali nema virus. U skladu s vladinim i medicinskim savjetima, princ i vojvotkinja sada su u samoizolaciji kod kuće u Škotskoj – piše u priopćenju njihova glasnogovornika. Zasad nije poznato kako se 71-godišnji princ zarazio. Sumnja se kako se možda zarazio tijekom susreta s princom Albertom od Monaka koji je prije nekoliko dana objavio da je zaražen koronavirusom.

Njihov susret dogodio se 10. ožujka, a glasnogovornik princa Charlesa kaže kako je tijekom zadnja dva tjedna princ imao dosta socijalnih kontakata i teško je u ovom trenutku reći kako se zarazio. Kraljica Elizabeta u kontaktu sa sinom Charlesom je zadnji put bila 12. ožujka i ona zasad nema nikakve simptome.