Čovjek iz Velike Gorice nestao je prije točno 15 dana i otad mu se gubi svaki trag. Riječ je o 42-godišnjem Robertu Stepaniću.

Foto : MUP

Nadzorne kamere ga snimile kako ide prema Zagrebu

Nestao je predvečer 1. veljače, kada je autom krenuo iz Velike Gorice. Nadzorne kamere snimile su ga nešto iza 18 sati.

“Snimljen je prvi put oko 18:15 kako izlazi iz Gorice u smjeru Zagreba i oko 18:30 kako izlazi iz auta kod Bundeka. Vidi se kako uzima ruksak i odlazi u smjeru Bundeka”, govori Indexu obiteljska prijateljica Maja Stipić, koja je na društvenim mrežama objavila apel svima koji su možda vidjeli Roberta da se jave. 

Snimka 42-godišnjeg Roberta Stepanića kako s ruksakom odlazi prema Bundeku otkrivena je nakon što su obitelj i prijatelji pronašli njegov automobil ovog vikenda. Pretraživali su, priča nam Maja, grad, a posebno područja oko mostova, u koja spada i Bundek.

“Našli smo auto na Bundeku prekriven kaznama. Mobitel je ostavio doma”

“Našli smo auto prekriven kaznama koje je skupljao danima. Bio je parkiran uz Bundek, nasuprot Vivasa”, govori Maja. Sa sobom, dodaje, nije imao ni novčanik ni mobitel.

“Novčanik mu je doma, ali je uzeo vozačku i osobnu. Ne znamo je li imao sa sobom gotovine, ali kartice nije imao. Mobitel je također ostavio kod kuće, upaljen, no mobitel ima šifru. Zadnja aktivnost na WhatsAppu mu je bila oko 17:45. Zbog šifre u mobitel ni mi ni policija nismo uspjeli ući. Uspjele smo samo njegova djevojka i ja ući u Gmail i preko Googlea vidjeti njegova zadnja pretraživanja”, priča.

Otkriveno što je zadnje guglao

Rekla nam je što je zadnje pretraživao.

“Guglao je Sljeme, kamera uživo Vidikovac…  Tu kameru na Vidikovcu na Sljemenu je pretraživao oko 17:45. Sve nas to upućuje da je možda krenuo na Sljeme iako je parkirao na Bundeku. Autobusna stanica je udaljena par stotina metara od mjesta gdje je parkirao”, govori nam obiteljska prijateljica Maja Stipić.

Otišao u smjeru Bundeka s ruksakom

Kaže kako u obzir uzimaju i najgori scenarij, no zbunjuje ih to što je Robert iz auta pješice otišao s ruksakom. Misle i kako postoji mogućnost da se s nekime išao naći i da bi to mogle otkriti poruke na WhatsAppu, u koji u ovom trenutku ne mogu ući. 

Robertova djevojka ispričala joj je što se događalo tog dana kad je on nestao.

“Na dan kad je nestao, bio je miran, rekao je da ide po doznake kod doktora, ali nikad nije otišao”

“Rekla je da je bio jako miran. Trebao je otići po doznake kod doktora, trebale su mu zbog posla, da ih preda na poslu. Rekao joj je da ide po te doznake, no, kako se ispostavilo, nikada nije otišao kod doktora. S djevojkom se zadnji put čuo oko 17 sati i to je bilo to”, priča nam Maja.

Autor : M.M.