Vozač koji radi za županiju ispričao je da su u Autosevis Škrinjar otišli jer u servisu s kojim imaju ugovor zbog gužve nisu mogli primiti Rosavčevu razbijenu Škodu Octaviju

Foto : hr-vjesnik

Bivši sisačko-moslavački dožupan Roman Rosavec, kao ni njegov prijatelj Ivica Šoštarić u ponedjeljak se nisu pojavili na Županijskom sudu u Zagrebu gdje se njima i automehaničaru Igoru Škrinjaru sudi zbog optužbi da su na račun županije umjesto popravka letve volana službene Škode Octavije “nabrijali” motor Audija A4, kojega privatno koristi Šoštarić.

Rosavčev branitelj ispričao je klijenta navodeći da je bio pozitivan na brzom kućnom testu za koronu čiju je presliku poslao sudu, a zarazu koronavirusom, prema brzom antigenskom testu, vjerojatno ima i drugookrivljeni Šoštarić.

Foto : hr-vjesnik

Uz suglasnost svih prisutnih stranaka sud je stoga izvanraspravno ispitao dvojicu svjedoka.

Podsjetimo, Roman Rosavec je u studenom 2017. prijavio popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće te dao popraviti i volan i to je službeno plaćeno iz proračuna županije.

Sjećamo se i njegove izjave koja graniči sa svim normama normalnog ponašanja.

Roman Rosavec :” Zahvalan sam samome sebi što sam tada provjerio status popravka, napravio fotografije i sačuvao ih”

Foto : hr-vjesnik

Uskok tvrdi da ta popravak zapravo nikad nije obavljen i da je u stvarnosti umjesto toga izvršeno mapiranje računala Audija koji koristi Šoštarić za 3900 kuna. 

Sva trojica su na prethodnoj raspravi negirala krivnju za optužbe.

– Ne sjećam se više koji je to dan, mjesec ili godina bio, ali znam da smo tog dana prali službene aute županije, kojih imamo dvanaest. Ne sjećam se koje vozilo sam dovezao na pranje, ali sjećam se da je tamo došao i dožupan Rosavec sa službenom Škodom Octavijom sisačkih registracija. Auto je bio oštećen s desne strane zbog čega mu je voditelj voznog parka dao drugi auto – ispričao je vozač, koji od 2012. radi za županiju Petar Đ. iz Siska.

Foto : hr-vjesnik

Na pitanje tužiteljice prisjetio se da je tog dana s njim u autopraonici bio i Ivica Šoštarić, također zaposlen u županiji.

– Prvo smo stali u drugi servis u kojemu inače održavamo službene aute, no nisu ga mogli primiti jer su imali gužvu. Zbog toga smo se odvezli u servis kod Igora Škrinjara – rekao je svjedok, koji je primijetio da vozilo ima oštećenja na prednjem desnom blatobranu, kao i da “volan stoji ukoso”.

S tako oštećenim volanom uspio je dovesti auto do servisa. 

Josip B. je ispričao da je njegova kćer imala autopraonicu u Sisku te da je on povremeno radio u njoj i zaprimao i prao aute.

Foto : hr-vjesnik

 Ne znam više datum, znam da je bila zima. Vozač iz županije je dovezao auto na pranje i ostavio ga vani na parkingu. Preuzeo sam ključ i dovezao ga na pranje kad sam primijetio oštećenje na prednjoj desnoj strani automobila, na prednjem braniku i kotaču. oprao sam ga i vidio da se prednje desna guma ispustila zbog čega sam ga odvezao preko kod vulkanizera.

Foto : hr-vjesnik

Djelatnik je poravnao čeličnu felgu i napumpao gumu nakon čega sam ga vratio na parkirališno mjesto – prisjetio se svjedok.

Nije se mogao sjetiti je li još tko iz županije tog dana bio u autopraonici, tek da su tamo bila dva vozila.

Foto : hr-vjesnik

Na sljedećem ročištu trebao bi svjedočiti bivši sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te vještak

Autor : M.M.