Izvor slike: Direktno.hr

Saborski zastupnik i bivši križevački gradonačelnik Branko Hrg već je nekoliko godina u koaliciji s HDZ-om, a prije četiri godine ušao je u sabor i to baš visoko na listi HDZ-a.

Za ove izbore HDZ je Branku Hrgu ponudio sedmu poziciju na listi, što je ovaj glatko odbio. U HDZ-u se priča kako je to mjesto kasnije ponuđeno županu Darku Korenu iz Mreže, koji je javnosti poznat zbog kumske veze s osuđenim direktorom RCGO Piškornica, ali i on navodno tu ponudu nije želio prihvatiti.

Hrg je u ove izbore ušao s Bandićevim saborskim zastupnikom Željkom Lackovićem čiju nezavisnu listu podupire i varaždinski župan Radimir Čačić. Našao se na zadnjem mjestu te će preko preferencija pokušati uhvatiti saborsku fotelju.

Zanimljivo, taj isti Branko Hrg do prije mjesec dana pričao je hvalospjeve i imao samo riječi hvale o premijeru Plenkoviću i bliskim suradnicima iz HDZ-a, no, izgleda da je okrenuo pilu naopako.

U današnjem intervjuu za portal ePodravina kazao je kako mu je posebno zadovoljstvo da se, prvo kao gradonačelnik Križevaca, a zatim i kao saborski zastupnik uspio izboriti da do Križevaca dođe brza cesta, a sada je od velikog značaja nastavak gradnje ceste prema Koprivnici i Bjelovaru.

“Cilj mi je u idućem mandatu dovesti brzu cestu do Koprivnice” – kazao je Hrg te dodao kako za te projekte nikada nije bilo dovoljno političke volje i da zbog toga procesi idu tako sporo, prenosi portal ePodravina.

Napominje kako svi dobro znaju da se ta famozna cesta gradi i gradi, a nikako da se izgradi. “Dosta smo molili i prosili, želim vidjeti bagere na gradilištu i da u ovom mandatu dođe do Koprivnice”, rekao je Hrg.

Podsjetimo, kao saborski zastupnik u koaliciju s HDZ-om, Branko Hrg je mogao potaknuti pitanje izgradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice, no, izgleda da mu to unazad četiri godine nije bio prioritet, već mu je bila draža saborska fotelja, iako sada tvrdi drukčije.

Ovo je još jedan primjer političke vjerodostojnosti pojedinca koji može sa svim političkim opcijama, u cilju da se domogne saborske fotelje ili neke druge dužnosničke funkcije.

AUTOR: Redakcijski tekst