Andrej Pintarič, Lačni Franz
Izvor slike: 24sata.hr

PREMINUO je Andrej Pintarič, bubnjar rock grupe Lačni Franz. 

Tužnu vijest je na svom profilu na Facebooku podijelio frontmen benda Zoran Predin. 

“Objavljujem žalosnu vijest da je nakon duge i podmukle bolesti preminuo naš Dreja, Andrej Pintarič, legendarni bubnjar grupe Lačni Franz”, napisao je kratko pjevač. 

U komentarima su se počeli nizati izrazi sućuti i posljednji pozdrav za glazbenika. 

Lačni Franz je bio slovenski rock sastav popularan u tadašnjoj Jugoslaviji 1980-ih. Sastav je osnovan u Mariboru u lipnju 1979. Naziv sastava, znači gladni Franz, kao paralela na osobu iz knjige Kvaka 22, Hungry Joe i njegovu glad za rock glazbom.

Lačni Franz je sebe smatrao lokalnim sastavom iz provincijskog grada. Zoran Predin, vođa sastava, pisao je tekstove od uznemiravajućih balada (Ne mi dihat za ovratnik, Lipa zelenela je), preko ljubavnih pjesama (Čakaj me, Naj ti poljub nariše ustnice), sve do pjesama sa socijalnom i političkom tematikom (Praslovan, Naša Lidija je pri vojakih). Dok su se njihovi “prethodnici” iz sastava Buldožer bavili divljim humorom, pjesme Lačnog Franza bile su ispunjene s auto ironijom, čak kad su opisivali i mračne teme. Okosnicu sastava činili su frontman i tekstopisac Zoran Predin i gitarist Oto Rimele. Najuspješniji period u radu sastava bio je krajem 1980-ih, kada objavljuju albume IkebanaAdijo pametNe mi dihat za ovratnik, i Na svoji strani (zadnji album u originalnom sastavu). Zadnji album objavili su 1994. Lačni Franz službeno prestaje postojati 1997., poslije objavljivanja nekoliko kompilacijskih albuma.

Izvor slike: Jugo rock forever

Andrej Pintarič bio je jedan od osnivača benda.