Izvor slike: Tportal (uređenje slike HR-vjesnik)

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka s Damirom Krstičevićem obratio se medijima, gdje je kazao kako prihvaća ostavku već sada bivšeg ministra.

“Osobno ne vidim ovdje njegovu političku odgovornost, ali njega je ovo sve jako pogodilo. On je moj prijatelj, osoba od povjerenja, ja ga razumijem stoga prihvaćam njegovu ostavku”, kazao je premijer Plenković.

Plenković je kazao kako je ministar emotivna osoba te da mu je zaista jako teško pala cijela situacija te da ga je iskreno kao prijatelja zamolio da ga razriješi sa svih funkcija, što je on odlučio ispoštovati. Nadalje, rekao je da će ministar uzeti kratku pauzu od svega, no da na Krstičevića računa u budućnosti jer je važna karika u stranci.

Bivši ministar obrane Krstičević je 15. ministar koji je napustio Vladu Andreja Plenkovića u nešto više od 43 mjeseca njegova mandata.

Od originalne postave Vlade koja je s radom počela 19. listopada 2016., uz premijera Plenkovića danas su samo potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar turizma Gari Cappelli i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je na početku rada Vlade bio ministar rada i mirovinskog sustava.

Odlaskom ministra obrane Damira Krstičevića slobodno možemo konstatirati da je ova Vlada RH, najneozbiljnija u novijoj Hrvatskoj povijesti zbog raznih afera ministara, zlouporabe državničkih funkcija, političkog nepotizma, krivo ispunjenih imovinskih kartica, itd,…

AUTOR: HR-vjesnik