[UDRUGA SOCIJALDEMOKRATI]

Predstavljena udruga Socijaldemokrati: Hrvatska mora ići drugačijim putem.

Foto : hr-vjesnik

Spadamo u ljude koji se ne žele miriti s pesimizmom i rezignacijom!”

Foto : hr-vjesnik

Udruga Socijaldemokrati želi biti akter u uspostavljanju nove političke paradigme u Hrvatskoj, kao i u vraćanju drugačije političke kulture, rekao je njezin predsjednik saborski zastupnik Davorko Vidović.Vidović je upozorio na trenutno stanje u Hrvatskoj, gdje mladi odlaze, država je okružena korupcijom, svađanjem predsjednika Vlade i Republike, te je zaključio da Hrvatska kao zemlja mora ići drugačijim putem.

Foto : hr-vjesnik

“To je pitanje koje se stavlja pred našu generaciju kao primarni politički izazov i naše želje da budemo dionici u uspostavi nove paradigme i političkoga života, vraćanje drugačije političke kulture i digniteta institucijama koje su se toliko ofucale te postaju mjesto za sijanje nepovjerenja i slabljenja socijalnog kapitala”, rekao je Vidović.

Kaže da su Socijaldemokrati progresivna platforma, koja uključuje i okuplja društveno angažirane pojedince i udruge.

Cilj je udruge da bude forum za kreiranje i razmjenu ideja, mišljenja i stavova, pokretač političkih promjena, organizator političkih i društvenih akcija, te promicatelj vrijednosti socijalne demokracije s ciljem podizanja kvalitete života, zaštite prirode i kulturne baštine.

“Spadamo u ljude koji se ne žele miriti s pesimizmom i rezignacijom”, istaknuo je Vidović.

Foto : hr-vjesnik

Dodaje da oni, kao 18 saborskih zastupnika (bivših članova SDP-a), startaju s udrugom na jasnim porukama, politikama i vrijednostima te će na tome ustrajati okupljajući ljude koji žele drugačiju političku i društvenu odgovornost.

Najavio je i osnivanje stranke jer “žele biti dionici političkom takmičenja”.

Davor Bernardić: Imamo veliko iskustvo, otvorenost i dosljednost.
Ostali smo uspravni, strogo utemeljeni u naše vrijednosti, u ono što vjerujemo u onaj ideal koji nas pokreće u životu. I takvu politiku želimo voditi, drugačiju politiku koja je lišena estradizacije i populističkih povika”, kazao je Bernardić.

Ivana Posavec Krivec: U nama postoji snaga za promjene

Foto : hr-vjesnik

Na predstavljanju Udruge također su bili bivši predsjednik Republike Ivo Josipović, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, sindikalist Vilim Ribić, rukometaš Vlado Šola, Mirela Holy, predsjednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske Franjo Habulin, bivša ministrica obrane Željka Antunović te bivši bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Autor : M.M.