Izvor slike: HR-vjesnik

U četvrtak uoči početka sjednice Sabora Dalija OreškovićAnka Mrak Taritaš i Marijana Puljak uručile su darove predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.

U ime ženskog saborskog kluba šef Sabora dobio je hrvatsku butelja vina, hrvatski dezodorans (Biobaza) zbog higijene u novim epidemiološkim uvjetima, te kemijsku olovku da može zabilježiti da ima prvi ženski klub u povijesti hrvatskog parlamentarizma.

Izvor slike: Otvoreno.hr

“Molio bih vas da zauzmete svoja mjesta”, rekao je iznenađeni Jandroković, koji je ipak primio darove i započeo sjednicu.

Članice ženskog kluba ističu kako su pokloni hrvatski proizvodi i kako njihova ukupna vrijednost ne probija granicu od 500 kuna. Učinile su to po uzoru na ministra Pavića, koji je, kako je pisao Telegram, osobnom karticom kupovao vina, parfeme i dezodoranse za dužnosnike EU-a, a potom od ministarstva tražio refundaciju tih troškova.

Podsjetimo, Pavić je za medije pokušao objasniti kako je, citiramo, htio dati “osobni touch” darovima za EU ministre. “S obzirom na to da najviša razina nije sudjelovala na konferenciji u Zagrebu, mi smo odlučili poslati poklone poštom. Ja sam se osobno htio zahvaliti svima koji su sudjelovali.”

Tvrdi da nikada do sada nije refundirao poklone jer je odbijao imati kreditnu karticu ministarstva. Na pitanje Telegramova novinara može li dokazati da je kupljeno doista i darovao, ministar je odgovorio kako će ustupiti i slike tih paketa i dokaze da su poslani poštom.

Kazao je i kako ministarstvo može poslati podatke o kojim se točno dužnosnicima radi, no nije komentirao zašto nisu to već učinili.

“Radi se o 26 ministara kohezije. Ne vidim nikakav problem. Uobičajena procedura je da se daju osobni darovi”, izjavio je ministar Pavić pritom izbjegavši odgovor na pitanje je li doista sam otišao u dućan po 36 butelja vina.

AUTOR: HR-vjesnik