Izvor slike: Drava.info (screenshot)

Željko Pintar, predsjednik Savjeta za umirovljenike Koprivničko-križevačke županije, u četvrtak je čestitao Međunarodni dan starijih osoba.

Na Međunarodni dan starijih osoba prisjećamo se cjelokupnog doprinosa starijih u izgradnji suvremenog društva, a njihovo znanje i iskustvo dragocjeni su izvori znanja i mudrosti.

Dragi umirovljenici, u ime Županijske skupštine i Županijskog Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi, svima Vama (našoj vrijednoj ZLATNOJ GENERACIJI ) diljem naše lijepe Koprivničko-križevačke županije, čestitam Međunarodni dan starijih osoba 1. LISTOPADA 2020. koji se prvi put obilježio 1. LISTOPADA 1991. godine odlukom Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990., s ciljem da se naglasi važnost starijih osoba kao najvažnijeg elementa svakog društva, tj. da se potakne djelovanje društva u korist starijih osoba, donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života starijih osoba, pružanja podrške u ostvarivanju svih njihovih prava iz sustava PRAVNE, ZDRAVSTVENE I SOCIJALNE ZAŠTITE te očuvanja njihovih životnih tradicija i običaja.

Upravo na tragu ovakvih razmišljanja, poduzeli smo velike napore i sve svoje aktivnosti usmjerili na provođenje mjera u cilju poboljšanja života naših umirovljenika i starijih osoba, čime želimo vratiti našim umirovljenicima:

  • Izgubljeno dostojanstvo
    Materijalno – socijalnu sigurnost
    Poštovanje i uključenost u društvene tokove
    Primjereno blagostanje u okvirima materijalnih mogućnosti društva
    U Koprivničko – križevačkoj županiji ima oko 27.500 umirovljenika i neki od njih nalaze se na rubu preživljavanja, ali moramo znati da su umirovljenici svojim cjeloživotnim radom i ulaganjem u društvo itekako sve to zavrijedili.

Sve to prepoznala je Koprivničko–križevačka županija, koja je uz vrlo dobru i organiziranu zdravstvenu i socijalnu skrb, gerontološku skrb, pomoć u kući, prihvatila i dio nadgradnje (financijska pomoć Udrugama umirovljenika, te najvažnija odluka o subvencioniranju dijela troškova smještaja umirovljenika, korisnika u privatnim domovima , obiteljskim domovima i domovima osnovanih od obrtnika i vjerskih zajednica, a koji nisu subvencionirani od države, pod određenim i propisanim uvjetima. 

Riječi su to predsjednika Savjeta za umirovljenike i čelnog čovjeka koprivničko-križevačkog HSU-a Željka Pintara.

Izvor slike: ePodravina (Koprivničko-križevački župan Darko Koren i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar)

Podsjetimo, prije više od tri godine nakon lokalnih izbora s kojima je bio u koaliciji s koprivničko-križevačkim SDP-om, Željko Pintar je prešao vladajućem HDZ-u i županu Darku Korenu (Mreža) te prodao svoj obraz kako bi se domogao pozicije predsjednika Županijske skupštine uz mjesečnu naknadu od 3200 kuna.

To je bila jedna mučna politička igra krajem lipnja 2017. godine, kada se u Koprivničko-križevačkoj županiji dogodila jeftina politička trgovina mandatima, u režiji Hrvatske stranke umirovljenika na čelu sa Željkom Pintarom i župana Darka Korena, koji je pak javnosti poznat zbog kumske veze sa osuđenim uhljebom s Piškornice, bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, koji je sam sebi isplatio preko milijun kuna nezakonitog bonusa, a krivotvorio je i fakultetsku diplomu, o čemu smo pisali OVDJE.  

AUTOR: HR-vjesnik