Izvor slike: Jutarnji list

Miroslav Škoro je pjevač, vinar, a opet je oživio svoju političku karijeru. Došao je u hrvatski politički život kao nova i svježa opcija, što su građani pozdravili. Dokaz su bili i predsjednički izbori gdje je Škori u posljednji trenutak pobjegao drugi krug, ali on nije odustao. Osnovao je stranku Domovinski pokret i privukao brojne istomišljenike. Jedan od njih bio je i jedan od najpoznatijih hrvatskih vinara Ivo Enjingi.

Škoro ga je predstavio kao jednog od osnivača stranke i člana izvršnog tijela stranke, ali njihova kratka suradnja je završila. Naime, Enjingi je potvrdio kako je napustio Škorinu stranku, a pretpostavlja se da je razlog njegovo nezadovoljstvo koalicijskim partnerima koje je pjevač izabrao.

– U Slavoniji se kaže – pokaži mi s kim se družiš pa ću vidjeti kakav si – rekao je ovih dana Ivo Enjingi. Dodao je kako je ustvrdio da Domovinski pokret više nije politička opcija s kojom se on želi poistovjetiti, piše Požega.eu.

– Imao sam nadu da nešto žele promijeniti za boljitak naše Hrvatske, no vidim da se tamo okupila samo ekipa koja traži političko uhljebništvo – naglasio je čuveni vinar.

Njih dvojica su dugogodišnji prijatelji još od vremena kada je Škoro ušao pjevačke vode i nastupao na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi. Pokušali su i surađivati u politici, ali njihova suradnja je jako brzo pukla.

AUTOR: 24sata