U Popovači se vodi bitka za gradonačelnika u drugom krugu u kojoj sudjeluju sadašnji gradonačelnik HSP-ov Josip Miškovič i HDZ-ovac Roman Rosavec.

Sadašnji gradonačelnik Josip Mišković uspio je napraviti koaliciju koja bi mogla biti mnogima političarima primjer kako se radi zajedničko u cilju boljeg života svih građana. Desno-centar-lijevo svi u drugom krugu protiv HDZ-a. HDZ je inače u zadnjih trideset godina uz potres najveća elementarna nepogoda koja je pogodila Sisačko-moslavačku županiju.

Podsjetimo, nakon prvog kruga najviše je glasova dobio Josip Mišković (HSP, HSLS, DP) 43,27 posto, Roman Rosavec (HDZ) sa 37,75 posto, te Saša Jagarčec (SDP, CENTAR) sa 11,53 posto i na četvrtom mjestu Miško Šklempe (HSS) 4,65 posto.

Potporu Miškoviću dolaskom u Popovaču dao je i predsjednik Hrvatske stranke prava Nikica Augustinović te vijećnik MO Sveta Klara (Zagreb) Ivan Iličić.

U drugom krugu kandidati će se boiti za glasove koje su dobili kandidati SDP-a i Centra, kao i HSS-a, te onih koji nisu izašli na birališta.

Podsjećamo kako Mišković svoju kampanju temelji na suradnji s građanima kojima poručuje da će zajedno upravljati Gradom.

A za njih ima i novu poruku o širokoj podršci koju je objavio na Facebooku:

Danas smo postigli možda i “najširu” podršku političkih stranaka u našoj Domovini – od HSP-a i Domovinskog pokreta do HSLS-a i SDP-a – svi podržavaju našu priču koju gradimo u Popovači.

Hvala članovima SDP-a na podršci koji su mi iskazali, a isto tako hvala i svim drugim građanima Popovače koji vjeruju u naš smjer.

Do sada smo odradili mnogo, a sljedeće 4 godine uvest će Popovaču u sasvim novi svijet. Naš plan je:

-izgradnja novog dječjeg vrtića

-subvencije za kupnju prve nekretnine

-uređenje Robne kuće

-nastavak božićnica i uskrsnica za umirovljenike

-privlačenje 200 milijuna kuna iz Europske Unije čime ćemo financirati sve ključne velike projekte