Izvor slike: Youtube (screenshot) / uređenje: HR-vjesnik

Prije 13. godina, mlada glazbena zvijezda poginula je u prometnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb – Lipovac kod Nove Gradiške

Toga jutra, 16. listopada 2007. godine, vrijeme je stalo, a cijela regija ostala je u šoku. Punih trinaest godina prošlo je otkako nas je, u 27. godini, prerano napustio čovjek anđeoskog glasa, makedonski pjevač Toše Proeski.

Mladić koji gotovo nikada nije skidao osmijeh s lica, svojom je glazbom i humanim gestama pronašao put do srca svih onih koji su ga poznavali, ali i onih koji nisu.

Na današnji dan mnoge se estradne zvijezde i mladi glazbenici prisjećaju makedonskog pjevača koji je imao glas kakvog bi se posramili i najveći svjetski glazbenici. Jedni od njih su i mladi glazbenici sve popularnijeg benda Tragovi, koji svakom novom pjesmom jasno daju do znanja kako će ih se još dugo slušati.

Frontmen sastava Tragovi Mihael Bogčev i klavijaturista Dominik Šikulec izveli su duet u sjećanje na Toše Proeskog obradivši splet od dvije njegove pjesme – Jedina i Igra bez granica. Kako to zvuči u njihovoj izvedbi možete poslušati na videu niže.

Izvor videa: Youtube

Mihael Bogčev na svom facebook profilu napisao je dirljivu objavu posvećenu tragično preminulom pjevaču, rekavši da je prošlo 13 godina otkako ga nema ali još je tu, još uvijek pjevamo njegove pjesme i zauvijek ćemo ih pjevati i slušati.

– 16. listopad ostat će mi doživotno u sjećanju na njega. Svi smo plakali… Velik čovjek, veliki pjevač… Mnogima je uzor i dan danas, pa i meni. Zapravo, on je primjer pravog glazbenog uzora u punom smislu te riječi tako da bi uzor trebao biti svima koji se bave pjevanjem i glazbom. Objavite danas i vi nešto povezano s njim, cover, link ili stih neke njegove pjesme, fotografiju ili bilo što. Neka društvene mreže podsjete i skrenu pozornost mlađim generacijama na čovjeka koji je ujedinio Balkan, na njegovu dobrotu i anđeoski glas. Glazbeni trendovi se mijenjanju ali njegove pjesme i izvedbe su bezvremenske! Puno razmišljam o tome kakva bi sad on bio faca na ovim prostorima da je živ i da nam i dalje pjeva, kako bi lijepo bilo otići na njegov koncert i slušati, učiti od njega…

Izvor slike: Facebook (screenshot)

AUTOR: HR-vjesnik