Gradonačelnik Josip Mišković o planovima za novi mandat

Josip Mišković, gradonačelnik je Popovače već četvrti mandat. Zanimljivo je za spomenuti da je Mišković ujedno i  prvi gradonačelnik Popovače u povijesti, naime, početkom 2013. godine općina Popovača dobiva status grada, a Josip Mišković postaje njezin prvi gradonačelnik.

Gospodine Mišković, ovo je Vaš četvrti mandat, recite nam što je sve napravljeno u gradu Popovači od tada?

Možemo se pohvaliti da je napravljeno uistinu mnogo a možda najvažnije je da svako kućanstvo u Popovači danas ima vodu, proširili smo vrtić, doveli logopeda, izgradili sportsku dvoranu, uredili dnevni boravak za umirovljenike, a redovno našim najstarijim sugrađanima isplaćujemo i božićnu te uskrsnicu.

U svom programu za nadolazeći mandat ste najavili neke velike projekte, kakvi su Vaši planovi?

Tako je, veliki projekti su pred nama, a svakako bih istaknuo projekt izgradnje dječjeg vrtića, rekonstrukciju brojnih infrastrukturnih objekata i nastavak gradnje kanalizacijske mreže te europske projekte vrijedne čak 200 milijuna kuna.

Kažete da ćete dovesti projekte u vrijednosti 200 milijuna kuna, o čemu se točno radi?

Proračun smo povećali četiri puta ali i dalje to nije dovoljno za velike investicije koji nedostaju Popovači. Zato smo marljivo radili i imamo spremne projekte koje ćemo financirati kroz fondove –i to od uređenja trgova, uređenja pješačkih staza, povećanja broja timova mobilne pomoći, uređenja Doma kulture, izgradnje brojnih cesta… ali i ono najvažnije: izgradnju novog vrtića u Voloderu.

Stanovnici Popovače i okolnih mjesta se u velikom broju bave poljoprivredom, kakvi su vaši planovi  za taj sektor ?

Popovača subvencionira sve grane poljoprivrede, a to ćemo nastaviti raditi i dalje. Naši brojni sugrađani za kruh svagdašnji zarađuju obradom zemlje, uzgojem povrća, brigom o stoci ili plodovima vinograda i voćnjaka. Poljoprivreda je hraniteljica svih nas i zato su naši poljoprivrednici važni ne samo Popovači, već cijeloj Hrvatskoj. Subvencija poljoprivrednika u novom mandatu sigurno se nastavlja, a plan nam je i urediti Stočni sajam, kako bi Popovčani imali još bolje uvjete za prodaju svojih proizvoda.

Razgovarali ste i s potencijalnim investitorima u postojeću gospodarsko – proizvodnu zonu u Popovači ?

Tako je, želimo otvoriti još radnih mjesta te ćemo postojeću zonu gospodarsko – proizvodnu zonu ‘Mišićka’ proširiti. Uvjeren sam da ćemo širenjem zone polučiti veliki uspjeh jer već dulje vrijeme kontaktiram s inozemnim investitorima koji u Popovači, uz podršku mještana, žele realizirati velike projekte.

Autor: hr-vjesnik M.M. i Večenji list

Slika: hr-vjesnik