Policija u Parizu na nogama: Žena namamila curicu, beskućnik našao tijelo u koferu


Francuski mediji objavljuju nove detalje oko brutalnog ubojstva 12-godišnje curice Lole u petak navečer u Parizu, čije je tijelo nađeno u koferu na ulici nedaleko od zgrade u kojoj je živjela s roditeljima.

Podsjetimo, nakon što se u petak nije vratila iz škole njezini roditelji alarmirali su policiju i krenuli u potragu za njom. U noći na subotu u koferu na ulici beskućnik je našao tijelo.

Njena majka na Facebooku je ranije objavila sliku curice i žene za koju se vjeruje da ju je namamila te otela.

“Uzbuna! Oteta je naša kći Lola. Posljednji je put viđena u društvu djevojke koju ne poznajemo na ulazu u našu zgradu. Molim vas, pomozite nam!” napisala je mama koja je objavila i screenshot s nadzorne kamere.

Na snimci se vidi kako je curica ušla u zgradu u društvu roditeljima nepoznate žene, ali nikad nije stigla do svog stana. Policija je u podrumu našla tragove borbe te selotejp i skalpel.

Ranije je bilo objavljeno da je nepoznata žena od curice zatražila pomoć oko kofera, no BFMTV kasnije je objavio kako su svjedoci rekli da je njih žena sa snimke zamolila za pomoć s teškim koferom te da su joj pomogli da ga prenese do auta. Tvrde i da su je vidjeli kako kupuje kroasan. U to vrijeme, vjeruje se, u njenom je koferu bila curica.

Le Parisien piše da su svjedoci rekli da im je žena s koferom djelovala poremećeno.

Obdukcija

Tijelo curice našao je oko 23:30 u petak beskućnik koji je otvorio kofer. Njeno lice bilo je oblijepljeno selotejpom, navodno joj je i prerezan vrat, a obdukcija je utvrdila kako je uzrok smrti gušenje.

BFMTV piše kako su uz tijelo djevojčice nađena dva broja – 1 i 0. Zasad nitko ne zna što to znači.

Policija je roditelje o pronalasku tijela obavijestila oko 2 sata u subotu ujutro.

Šestero privedenih

Šest osoba je uhićeno u vezi s ovim slučajem, BFMTV piše da je među njima i žena koja je tražila pomoć oko kofera, kao i beskućnik koji je obavijestio policiju. No vjeruje se da beskućnik nema veze s brutalnim ubojstvom.

Dvoje od tih šestero pušteno je na slobodu. Le Parisien piše kako je u pritvoru još njih četvero, dva muškarca i dvije žene. Dodaju kako ne znaju kako su oni povezani s ubojstvom.

Ispred zgrade cvijeće i poruke za Lolu

Nakon što je objavljeno da je ubijena curica ožalošćeni ispred njezine zgrade ostavljaju cvijeće i poruke.

BFMTV prenosi i pismo koje je napisala njena prijateljica, ukrasila ga je ružičastim srcima:

“Ti Lola, moja prijateljica od vrtića, sad mi se u misli vraćaju sva ova sjećanja, kada smo se voljele oblačiti u haljine princeza i kada smo voljele gnjaviti tvog brata. Unatoč vremenu koje će proći, nikada te neću zaboraviti. RIP.”

Autor : redakcija hr-vjesnik