Izvor slike: Tportal

Stožer Civilne zaštite RH danas je donio mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima ‘na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana’. Ova Odluka odnosi se na ‘ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba’

Izvor slike: Tportal

Poslijepodne je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, na redovnoj konferenciji za medije Stožera u 16 sati, pozvao građane da ne izlaze bez potrebe van svojih kuća te, među ostalim, rekao da policija ‘naredbe i upozorenja da se ljudi raziđu s javnih površina daje usmeno preko megafona’ i da će one koji ih ne budu slušali početi novčano kažnjavati.

Na istoj konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš rekao je, pak, da je poželjno boraviti vani, međutim nije poželjno biti u bližem socijalnom kontaktu. ‘Potrebno je biti na distanci od dva metra. U užim gradskim područjima trebaju se izbjegavati, primjerice, trgovi, no boravak u širem otvorenom prostoru je u redu’, rekao je.

Izvor slike: Tportal

Iz Ministarstva unutarnjih poslova pojasnili su što je točno zabranjeno, što će biti kažnjavano, a što ćete i dalje smjeti raditi:

‘Od danas su na snazi mjere koje je donio Stožer civilne zaštite, a koje znače ograničavanje kretanja po javnim površinama u najvećoj mogućoj mjeri. Nikome nije zabranjeno izaći iz kuće, ali to mora biti minimalno zato što je na snazi odluka koja u bitnome ograničava sva kretanja po javnim površinama, trgovima, parkovima…’, poručili su iz MUP-a.

Izvor slike: Tportal