​POLICIJA provjerava navode Hrvatice L.A. koja je na Instagramu objavila da je u Münchenu vidjela mladića koji jako sliči Mateju Perišu. 

Djevojka inače, kako navodi, radi kao model i dio vremena živi u Münchenu. 

Jučer objavila da je vidjela mladića koji izgleda isto kao Matej

Jučer je objavila da je u tom gradu vidjela mladića koji izgleda “isto kao Matej Periš”.

U objavi se raspitivala koliko je Matej visok, navodeći da je mladić kojeg je vidjela njene visine, odnosno oko 1.83 metra ili viši. Napisala je da ga je srela u tri navrata te da je bio ispred bivšeg restorana Opatija u Münchenu te da je i dizao novac s bankomata.

“Da ne bude zabune, ako je netko upućen, neka mi javi u privatne poruke kako bih ja mogla kontaktirati nadležne organe”, napisala je.

Foto : hr-vjesnik

Iz MUP-a nam potvrdili da provjeravaju njene navode

Večeras nam je iz hrvatskog MUP-a potvrđeno da istražuju njene navode.

“U suradnji s MUP-om Srbije sve se informacije provjeravaju, pa tako i ova”, potvrdili su Indexu iz MUP-a.

Hrvatski policajci od njemačkih zatražili provjeru

Kako smo doznali, hrvatski su policajci nakon saznanja o objavi manekenke kontaktirali njemačku policiju i zatražili provjeru. 

Očekuje se povratna informacija od njemačke policije. 

Index se javio i L.A. čija je objava zainteresirala policiju kako bismo od nje pokušali dobiti više informacija, no do trenutka objave članka nismo uspjeli stupiti u kontakt s njom. 

Nenad Periš: Nada i dalje postoji

Informaciju da policija provjerava navode djevojke koja tvrdi da je vidjela mladića koji izgleda isto kao Matej Periš komentirao je za Index i njegov otac Nenad. 

“Znam da se policijske provjere obavljaju prema procedurama kao uostalom i za svaku sličnu informaciju”, kazao je Nenad Periš.

Kazao je kako se i dalje nada, ali da je kod ovakvih informacija oprezan jer su se dosad pokazale netočnima. 

“I ja i Matejeva obitelj imamo još uvijek nade da će Matej biti pronađen živ bez obzira na informacije. Do sada je bilo mnogo informacija koju su se na kraju na žalost pokazale pogrešnima pa sam oprezan”, rekao je za Index.

Nestao u Beogradu prije gotovo mjesec i pol dana

Podsjetimo, Matej Periš nestao je prije gotovo mjesec i pol dana u Beogradu, a približno toliko traje i zasad neuspješna potraga za njim. Nešto iza 1:40 u noći između 30. i 31. prosinca istrčao je iz kluba Gotik.

Nadzorne kamere su ga snimile kako trči beogradskim ulicama, neuspješno pokušava zaustaviti taksi i desetak minuta nakon što je krenuo iz Beton hale, u kojoj se nalazi Gotik, dolazi do restorana Savanova te se spušta stepenicama prema rijeci. Još je uvijek potpuno nejasno zašto je odjurio iz kluba i zašto je na koncu krenuo prema Savi.

MUP Srbije objavio je kako se na snimkama vidi objekt koji se kreće nizvodno Savom od Brankovog mosta prema ušću u Dunav te da se lokacije tog objekta poklapaju s posljednjim registriranim lokacijama s Matejevog mobitela.

Autor : hr-vjesnik