Policija o incidentima nakon derbija: Policajac je morao pucati, inače bi bio zaklan

Četiri splitska policajca su ozlijeđena, a šest osoba je privedeno prilikom intervencije policije u petak u Zrinsko-frankopanskoj ulici nakon dojave o remećenju javnog reda i mira, a policija je braneći se ispalila u zrak tri hica, izvijestila je jučer PU splitsko-dalmatinska. Policija je na konferenciji za medije govorila o događajima nakon utakmice.

“Policajac je morao pucati, inače bi bio zaklan”

Srdarević je naglasio da policajac nije pucao u osobu, nego u zrak.

“On je to morao, morao je pucati zbog upozorenja i zvanja pomoći. Inače bi bio zaklan razbijenom bocom”, rekao je.

Dodatna oprema ne bi zaštitila policajca u slučaju da ga izdvoje i napadnu razbijenom bocom, dodao je.

Srdarević: Mi smo zaslužni što nitko nije stradao na utakmici

“Mi smo zaslužni što nitko nije stradao na utakmici. Zamislite kako bi to izgledalo. U Torcidi je nekih 300 ljudi koji se žele sukobljavati, a ne ostalih 7000”, rekao je Srdarević.

Policija mora izaći na dojavu o narušavanju javnog reda i mira, nema izbora, rekao je.

Prije 2 sata

Načelnik: Nije nam na čast ako je autentična snimka

“Sad vidim da su policajci pogriješili kad su došli bez opreme, u svom gradu, i dobili bocu u tijelo”, rekao je Marendić. Kaže da je dolazak bez dodatne opreme predstavljao slanje poruke.

“Nismo dobro procijenili. U svom gradu smo htjeli ljudima reći da je prošlo vrijeme za buku, nije prošlo kako je trebalo”, rekao je.

“Ona intervencija koja je sukus svega… Nije nam na čast ako je autentična snimka, trebamo dovršiti istraživanje”, rekao je o snimci na kojoj policija tuče navijača.

Prije 3 sata

“Intervencija u početku nije bila invazivna”

“Intervencija u početku nije bila invazivna. Policijski službenici su došli, izdali naredbu i onda su napadnuti”, rekao je zamjenik načelnika.

“Cijelo ljeto smo imali intervencije zbog buke. Dva policajca bi došla i sve bi bilo ok, jednom su napadnuti. Ovdje su došli na isti način, u objekt u gradu u kojem svi živimo”, rekao je Marendić.

“Policajka je dobila bocu u tijelo. To je bio odgovor na dolazak policije bez opreme, koja nije došla napraviti incident”, dodao je. 

Kaže da je policija tolerirala kolone automobila sa zastavama i da je izmijenjen protokol na sjevernoj tribini kako bi izašli u susret navijačima.

Autor : redakcija hr-vjesnik