Pojavile se fotografije: Utučeni Đoković s Ivaniševićem ide na avion
Foto : hr-vjesnik

Novak Đoković je jutros saznao odluku Saveznog suda koji je odbio njegovu žalbu i deportirao ga iz Australije. Samo nekoliko sati nakon odluke Đoković je bio na aerodromu gdje su ga ulovili fotoreporteri. Mogao bi dobiti i trogodišnju zabranu ulasku u Australiju.

Uz policijsku pratnju najbolji tenisač svijeta stigao je na aerodrom u Melbourneu. U njegovom društvu bio je i Goran Ivanišević, legendarni hrvatski tenisač koji je posljednjih godina Đokovićev trener. Ukrcali su se na let za Dubai i tamo bi trebali sletjeti oko tri sata ujutro po hrvatskom vremenu. U Beogradu bi trebali biti u ponedjeljak u 13 sati.

Podsjetimo, Savezni sud presudio je danas protiv Novaka Đokovića u slučaju protiv ministra Hawkea. Najbolji tenisač svijeta stigao je u Australiju na prvi Grand Slam sezone s medicinskim izuzećem od cijepljenja. Prvo mu je odbijena viza pa ju je onda dobio nakon žalbe na sudu. Poslije toga mu je australski ministar imigracije Alex Hawke otkazao vizu pa su dvije strane opet završile na sudu.

Đoković će današnjom odlukom suda ostati bez nastupa na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta. Ostat će i bez prilike osvojiti 21. Grand Slam u karijeri i tako pobjeći Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji također imaju po 20 titula.

Autor : M.M.