Danas je 11. dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem.

Foto : hr-vjesnik

Srpskoj policiji u istrazi će se danas u Beogradu priključiti i hrvatska policija. Nije poznato koliko je hrvatskih policajaca otišlo u Beograd ni koja će im točno biti zadaća. Plenković je jutros samo obavijestio javnost da su pripadnici MUP-a krenuli tamo.

“Što se tiče Mateja Periša, zatražio sam od ministra Davora Božinovića da u Beograd uputi ekipu predstavnika naše policije. Oni su na putu za Beograd”, rekao je premijer.

“Cijelo vrijeme radimo na dvije piste. Jedna je direktni razgovori s policijom, drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje naše veleposlanstvo provodi sa srpskim vlastima”, rekao je Plenković.

oš od prvog dana jedno od glavnih pitanja je što se dogodilo s mobitelom Mateja Periša. Mobitel nestalog Mateja nije pronađen, a isključen je još od večeri kad je on nestao.

Što se dogodilo s mobitelom?

Tabloid Kurir sad donosi neslužbenu i nepotvrđenu priču o tome kako je signal Matejevog mobitela posljednji put lociran kod restorana na šetnici. Riječ je o restoranu čija je nadzorna kamera snimila Mateja kako se spušta stepenicama prema rijeci.

“Bazne stanice pokazuju da se telefonu gubi trag upravo tu, u blizini restorana”, kaže izvor za Kurir.

O mobitelu je govorio i otac Mateja Periša Nenad Periš.

“Mobitel, koliko znam, nije pronađen, a izlistani su svi pozivi i poruke i tu nije, koliko vidim, bilo nekih podataka koji bi ukazivali na zaključak da istraga krene prema nekom drugom putu”, rekao je Periš za Slobodnu.

“Mobitel je bio, koliko sam čuo, u 23 sata pun 75 posto, to mi je rekao njegov prijatelj, ali kako u lokalu nema Wi-Fija, a dosta su skupi impulsi, pretpostavljam da je to razlog zašto ga je Matej isključio.

Ne znam postoje li tehničke mogućnosti identificiranja mobitela koji je isključen a ima bateriju u sebi, nisam stručnjak za to. No, kažem, MUP Srbije vodi istragu i očekujem da oni sve to detaljno provjere i vide te donesu zaključke”, kazao je.

Otac komentirao potragu

Nenad Periš je još uvijek u Beogradu.

Gostovao je na televiziji Pink, gdje je komentirao slučaj.

“Nemam nikakvih novih informacija, pripadnici MUP-a nastavili su jučer istragu i potragu na Dunavu. Danas ću se vidjeti s međunarodnim pripadnicima MUP-a, a vrijeme je, vidite, loše”, priča otac nestalog mladića Nenad Periš za Pink.

Na pitanje o putu za Beograd otac kaže da je znao da će njegov sin doći i s kim.

“Sve sam znao i ništa nije ukazivalo da će se dogoditi ova nevjerojatna situacija. On je bio pun planova za budućnost i nisam mogao predvidjeti da će se nešto ovakvo dogoditi. Put od Splita do Beograda je dug i govorio sam da možda ne bi trebali ići. Kada se slavi, onda se mladi opuste… Mi smo se čuli prije nego što su prešli granicu, a poslije se nismo čuli do sutradan popodne, do pola 5-5, kada sam dobio informaciju da ga nema”, priča otac za Pink.

Na pitanje o snimkama otac kaže da je na snimci u kojem mladić pokušava ući u taksi njegov sin.

“Matej je u toj noći, kako ja vidim, negdje žurio. Želio je uzeti taksi da ga negdje odveze. Bio je bez jakne, što znači da se planirao vratiti u klub. Svaki trenutak je analiziran iz više kuteva i nešto se moralo dogoditi. Ne aludiram ni na što, ali neka situacija se morala dogoditi, uključuje li ona samo Mateja ili još ljudi, ne znam”, kaže Nenad Periš, koji posebno zahvaljuje srpskoj policiji.

Autor : M.M.