Posljednjih mjeseci cijene goriva neprestano rastu. Od prošlog tjedna cijene goriva su nešto niže, iako se najavljivalo da bi mogle doseći gotovo 16 kuna.

Foto : Screenshot

No na telefonskoj sjednici vlade prošli ponedjeljak donesene su odluke kojima je cijena goriva ostala na sličnoj razini kao i proteklog tjedna. Na vladi je donesena i odluka da se cijene goriva više neće mijenjati svakog utorka, već svaka dva tjedna.

Vlada je, podsjetimo, na telefonskoj sjednici smanjila marže distributera za dodatnih deset lipa po litri pa je tako marža za benzinska i dizelska goriva smanjena sa 75 na 65 lipa po litri, a za plavi dizel s 50 na 40 lipa po litri. Ujedno je vlada smanjila trošarine na benzinska i dizelska goriva, i to na benzin za dodatnih 40 lipa po litri, što je ukupno za 80 lipa, a za dizel za dodatnih 20 lipa ili ukupno 40 lipa.

Zbog vladine odluke o smanjenju trošarina i ograničavanja marže cijene su nešto pale, ali pitanje je kako će to sve izgledati u budućnosti. Zbog odluke da se cijene korigiraju svaka dva tjedna, ovaj tjedan nema korekcija.

Foto : Screenshot

Portal Cijenegoriva, koji često prvi objavljuje informacije o novim cijenama, usporedio je današnje cijene s onima od ranijih godina.

Autor : redakcija hr-vjesnik