Izvor slike: Maxportal

Unatoč namjeri Vlade da Dan pobjede u Kninu protekne u duhu pomirbe i zajedničkog građenja budućnosti hrvatskog i srpskog naroda, 25. obljetnica Oluje ipak neće proći bez nezadovoljnih.

Naime, dio braniteljskih udruga, nezadovoljan dolaskom potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin te potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda u Grubore, državni će vrh dočekati prema vlastitom scenariju, već viđenom u Okučanima na obljetnici Bljeska 1. svibnja.

Tada je nekolicina branitelja, odjevena u majice s amblemom HOS-a, isprovocirala odlazak predsjednika Zorana Milanovića s proslave. U vrlo sličnim majicama, s istom porukom, u Knin stiže još veći broj njih.

Kako će te majice izgledati pogledajte slike niže.

Izvor slike: N1 (screenshot)

Premda je Ministarstvo hrvatskih branitelja osiguralo dovoljan broj prigodnih majica s amblemom VRO Oluja te “u cilju zajedništva i prepoznatljivosti na svečanosti predlažu njihovo odijevanje”, dio branitelja programu će nazočiti u crnim majicama s novim natpisom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” te s amblemima Specijalne policije, gardijskih postrojbi i ovoga puta nešto manjim grbom HOS-a, uz koji se veže i poklič “za dom spremni”.

Na lijevom je rukavu hrvatska zastava, dok je na desnom otisnuta oznaka postrojbe, primjerice Tigrova ili Puma.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević prisustvovat će obilježavanju Oluje u Kninu u srijedu, a ministar branitelja Tomo Medved otići na mjesto stradanja srpskih civila u Gruborima. Boris Milošević je i u subotu podijelio svoju osobnu priču o smrti bake tijekom rate i pritom istaknuo kako mu odluku o odlasku na obilježavanje Oluje nije bilo lako donijeti, ali kako u Knin ide otvorena srca.

AUTOR: HR-vjesnik