Nakon jučerašnje teške prometne nesreće u kojoj je između Palešnika i Zdenčaca život izgubio 29-godišnji motociklist iz Palešnika, Matija Ć., stiglo je policijsko priopćenje o detaljima nesreće.

Foto : Screenshot

“U subotu 21. svibnja oko 16:50 29-godišnjak je upravljao motociklom Yamaha bjelovarskih registracijskih oznaka nenaseljenim dijelom između mjesta Zdenčac i Palešnik u smjeru jug – sjever te je koristio zaštitnu kacigu”, piše Moj portal.

Pretjecao traktor

“Nakon 780 metara od završetka naseljenog djela mjesta Zdenčac pretjecao je traktor, za koji je bio priključen radni stroj prskalica, kojim je upravljao 38-godišnjak.

Budući da se 29-godišnji motociklista nije uvjerio da pretjecanje može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, motociklom je udario u prednji dio osobnog automobila Škoda zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak.

Nakon sudara 29-godišnji motociklist je pao te je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo. 49-godišnjak i dvoje njegovih 53-godišnjih putnika su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su 53-godišnjaci lakše ozlijeđeni, dok je 49-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede će mu biti naknadno okvalificirane.

49-godišnjak je alkotestiran, reakcija na alkohol je izostala. Očevidom prometne nesreće rukovodila je dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika te je naložila obdukciju tijela poginule osobe. Na vozilima je nastala materijalna šteta.”

Svirao u KUD-u, bio vatrogasac

“Od 17 do 21:25 državna cesta DC-45, dionica Garešnica – Hercegovac bila je zatvorena za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima Garešnica – Ilovski Klokočevac – Hercegovac.

U vezi s prometnom nesrećom slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru. 29-godišnji M.Ć. s područja općine Hercegovac je treća preminula osoba ove godine na prometnicima Bjelovarsko-bilogorske županije”, stoji u policijskom priopćenju.

Moj portal neslužbeno doznaje kako je tragično stradao Matija Ć., mladić iz Palešnika koji je volio motore, svirao je u KUD-u Slavko Kolar i radio na svojoj plantaži jabuka, odnosno na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koje se bavi uzgojem i preradom voća. Bio je profesionalni vozač koji je prošao cijelu Europu.

“Matija se na motoru vraćao svojoj kući iz Kutine, gdje je bio na sahrani prijatelju koji je poginuo na motoru. Nevjerojatno, ali istinito. Poginuo je svega dva kilometra od svojeg doma.

Najmlađi je u obitelji, ima još dva starija brata, Domagoja i Hrvoja. Matija je bio duša od čovjeka kojeg su svi voljeli. Ovo je strašno”, kazala je poznanica obitelji, koja još uvijek ne vjeruje da Matije više nema.

“Bio je dobar mladić, volio je motore, svi su ga voljeli”, kratko je komentirala Matijina poznanica, zaključivši kako je jedan mladi život otišao u nepovrat.

Od Matije se prijatelji opraštaju i na društvenim mrežama. Među njima su i vatrogasci, članovi DVD-a Palešnik.

“S neizmjernom tugom i suzom u očima opraštamo se od našeg tajnika, operativca i prije svega velikog prijatelja. Jučer poslijepodne tragično nas je napustio naš Matija”, objavili su.

Oproštaj od prijatelja

“Nevjerica, šok, tuga i suze. Milijun pitanja, zašto i kako, a nikoga da na njih odgovori. Mata je bio veličina, osoba koja nam svima treba u životu. Bez puno pitanja davao je sebe i svoje slobodno vrijeme u pomaganju drugima kroz rad u udrugama na području općine. Nakon potresa u Petrinji i Glini, zajedno s kolegama vatrogascima, dao je svoj obol u vremenima kada je to bilo najpotrebnije.

Ostaje praznina. Ostaju neispijene kave, neispričane priče i dogodovštine s puta, neodrađene intervencije i bol. Velika bol što te nema ovdje s nama.

Kažu da dragi ljudi ne umiru sve dok žive u sjećanjima i uspomenama najmilijih. Ovo će nam biti utjeha, tračak svjetlosti i nade koji će nas gurati da nastavimo dalje živjeti. Živjeti u vjerovanju da ćemo se negdje ipak sresti.

Nedostaješ prijatelju”, stoji u objavi koju potpisuje D. Gorek.

Autor : redakcija hr-vjesnik