Izvor slike: Klikaj.hr

Podravkini direktori dobili su tijekom prošle godine ukupno oko 62 milijuna kuna naknada za plaće i bonuse, što je čak 17 posto više nego godinu ranije.

Grupa Podravka ima 65 ključnih menadžera. Kad se iznos ukupnih naknada podijeli s brojem direktora, ispada kako je svatko od njih u prosjeku lani dobio gotovo milijun kuna bruto.

To je oko 79.000 kuna bruto mjesečno, što je u prosjeku između 40.000 i 45.000 kuna neto svaki mjesec. Menadžeri, dakle, u prosjeku zarađuju najmanje deset puta više od radnika u pogonu.

Lani su menadžeri iskoristili i pravo na opcijske dionice vrijedne oko 7,5 milijuna kuna. Ipak, valja reći kako pravo na opcije par godina nakon isteka mandata imaju i bivši menadžeri koji više nisu u kompaniji.

No, to nije sve.

Podravka je ključnim menadžerima ovih dana isplatila milijunske bonuse za dobro poslovanje u prošloj godini.

Izvor iz Podravke za portal Danica.hr otkrio je kako im je novac već sjeo na račune: “Neki su dobili i više stotina tisuća kuna kao nagradu za dobro poslovanje i ostvarenu dobit”.

Za isplatu bonusa ključnim menadžerima prehrambeno-farmaceutska grupa Podravka osigurala je čak 11,8 milijuna kuna, što je dvostruko više nego prije godinu dana.

Lani u svibnju Podravka je svoje menadžere nagradila s oko šest milijuna kuna bonusa za dobre poslovne rezultate tijekom 2018. godine.

Pravo na bonuse u grupi Podravka ima 65 ključnih menadžera: članova uprave svih tvrtki, potpredsjednika i izvršnih direktora.

Uprava predvođena Marinom Pucarom dobiva najveće iznose, a najmanji odlaze izvršnim direktorima.

U prosjeku u grupi Podravka, dakle, svaki je ključni menadžer imao pravo na oko 181.000 kuna bruto bonusa.

Kad je riječ o tvrtki Podravka d.d. (bez Belupa, Lagrisa, Žita i drugih dijelova kompanije), pravo na bonus imaju 33 ključna menadžera. Za njih je pak bilo osigurano ukupno 7,5 milijuna kuna, odnosno oko 60 posto više nego prethodne godine.

Svaki menadžer Podravke d. d., dakle, ima u prosjeku pravo na 227.000 kuna bonusa za dobro poslovanje u prošloj godini.

AUTOR: Danica.hr