Mladen Jozinović
Izvor slike: Maxportal

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 16. siječnja pred Županijskim sudom u Varaždinu podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1980. godine zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprave

Riječ je o bivšem direktoru RCGO Piškornice Mladenu Jozinoviću. Optužnicom ga se tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine kao direktor trgovačkog društva u Koprivničkom Ivancu neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo niti je za njih ishodio suglasnosti Nadzornog odbora i Skupštine društva, navode u Odvjetništvu.

Navedene je ugovore potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana. Tereti ga se da je na taj način uprihodio u svoju korist nezakonitu svotu u iznosu većem od 1.470.000 kuna.

Okrivljeniku Mladenu Jozinoviću se stavlja na teret da je radi zasnivanja radnog odnosa nabavio lažnu diplomu i potvrdu zagrebačkog fakulteta u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti. Takvu je krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao radni odnos s njim, stoji u priopćenju iz Županijskog državnog odvjetništva.