Izvor slike: The Indian Exspress

Američke boksačke legende i bivši svjetski prvaci u teškoj kategoriji Mike Tyson (53) i Evander Holyfield (57) počeli su pregovore oko njihovog trećeg susreta u ringu.

U posljednjih nekoliko tjedana obojica su izrazila želju da se vrate u ring zbog humanitarnih razloga.

Kao mogući Tysonovi protivnici spominjali su se novozelandska ragbijaška zvijezda Sonny Bill Williams te otac boksača Tysona Furyja, John Fury. Međutim, najveći interes izazvala je najava okršaja starih suparnika 53-godišnjeg Tysona i četiri godine starijeg Evandera Holyfielda.

Holyfield je u razgovoru za The 3 Point Conversation podcast otkrio kako su počeli pregovori s Tysonovim timom oko mogućeg međusobnog ekshibicijskog meča koji bi bio humanitarnog karaktera.

“Još nemamo čvrst dogovor, ali idemo prema tome,” poručio je Holyfield dodavši “Nemam ništa protiv toga da tako nešto učinimo.”

Naglasio je kako novac nije glavni motiv povratka.

“Želim pomoći klincima sa svojom zakladom. Želim im pokazati da ako se brinu o svom tijelu u mladosti, ako ne steknu loše navike, kad ostare neće se morati brinuti o tome kakva će osoba postati ili hoće li im netko morati pomoći.”

Svi još pamte njihovu borbu iz 1997. kada je Tyson u drugoj rundi odgrizao Holyfieldu dio uha i meč je morao biti prekinut.

Bio je to drugi meč dvojice šampiona. Sedam mjeseci ranije Holyfield je Tysona pobijedio tehničkim nokautom u 11. rundi, a Tyson je tražio revanš kako bi ga ”razbio”. Međutim, u drugoj je rundi izgubio kontrolu, ugrizao suparnika i odgrizao mu dio desnog uha, nakon čega je meč prekinut, a Tyson diskvalificiran.

Holyfield je u karijeri odradio 57 borbi, od čega je 44 pobijedio, deset izgubio, dvaput remizirao, a jednom je meč prekinut. Što se tiče Tysona, on je čak 50 puta odlazio iz ringa kao pobjednik, a izgubio je samo šest puta.

AUTOR: Nacional