Izvor slike: Lider Media

“Budućnost investicija je pozitivna i oni dobri poduzetnici, bilo mali, veliki ili srednji već sad razmišljaju o pripremama za nove investicije. Ovu krizu treba iskoristiti da sagledamo probleme koje smo imali i prije krize i da ih riješimo i krenemo naprijed”, istaknuo je Anton Kovačev, čelni čovjek Hrvatskog ureda Europske investicijske banke na okruglom stolu završne manifestacije ‘Lider Investa,’ održanom u srijedu u zagrebačkom hotelu Westinu.

Kovačev je dodao kako investicije ni sada u krizi nisu zaustavljene i da određeni broj poduzetnika u ovakvim vremenima upravo traži i vidi svoju priliku.

– Putokaz za poduzetnike i gospodarstvenike je oprez, prilagodba i traženje prilika i iskoraka u ovim novim okolnostima – rekao je Kovačev.

Tijekom manifestacije održana su dva predavanja, a uručene su i nagrade za investicije. 

U kategoriji velikih investicija nagradu je dobila tvrtka Plinacro koja je početkom godine pustila u rad prvu kompresorsku stanicu na plinskom transportnom sustavu Republike Hrvatske vrijednu 218 milijuna kuna. Nagradu je u ime tvrtke preuzeo predsjednik Uprave Ivica Arar, a nagradu je uručio Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Izvor slike: Lider Media

Tvrtka Mobilisis dobila je nagradu u kategoriji srednjih investicija, a investirali su u povećanje proizvodnih kapaciteta vrijednosti 39 milijuna kuna te je ta investicija najveći infrastrukturni projekt privatnog sektora u Hrvatskoj financiran EU sredstvima. Nagradu je preuzeo predsjednik tvrtke Krešimir Meštrić, a uručio ju je Anton Kovačev, Head of Zagreb office, Europska investicijska banka.

Nagradu za malu investiciju dobila je tvrtka Biovitalis. Nagradu je vlasnici tvrtke Ivani Zagorec Kolednjak uručio Tomislav Radoš, potpredsjednik za industriju i energetiku u HGK.

Na Lider invest završnoj manifestaciji, osim velikih, malih i srednjih investicija, uručene su i posebne nagrade za kontinuirano ulaganje, za investiciju koja je najviše doprinijela izvozu, za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju i onu koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša.

Special Lider invest – posebnu nagradu stručnog odbora za kontinuirano ulaganje dobila je tvrtka BAUWERK BOEN d.o.o. Nagradu je u ime tvrtke preuzete predsjednik Uprave Igor Benaković, a nagradu je uručio Hrvoje Čuvalo, član Uprave iz HBOR-a.

Export Lider invest – investiciju koja je najviše pridonijela izvozu dobila je tvrtka EUROMODUL d.o.o. Nagradu u ime tvrtke preuzeo je član Uprave Mile Lulić, a nagradu je uručio Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.

Izvor slike: Lider Media

Employee Lider invest – investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju dobila je tvrtka PRESS GLASS. Nagradu je u ime tvrtke preuzeo predsjednik Uprave Igor Vlahović, a nagradu je uručio Dražen Čović, predsjednik Uprave FINE.

Izvor slike: Lider Media

ECO Lider invest – investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša dobila je  tvrtka NAŠE KLASJE. Nagradu je u ime tvrtke preuzeo vlasnik i direktor Zoran Šimunić. Nagradu je uručila Rima Joujou Deljkić, Voditeljica odjela za novinstvo i medije, EU komisije u Hrvatskoj u ime Ogniana Zlateva, Voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

AUTOR: Lider Media