Izvor slike: Telegram

Premijer Andrej Plenković danas posjetio tvrtku Elka, gdje je u rad pustio novu proizvodnu liniju vrijednu 15 milijuna kuna. Nakon posjeta, premijer je stao na novinare, gdje su mu postavljena neka škakljiva pitanja, a neka od njih odnosila su se i na aferu s vjetroelektranama, gdje je jedna od glavnih akterica bila bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Upitan je li moralno u redu da Josipa Rimac ima pravo na naknadu plaće po principu 6+6, Plenković je kazao da je to trenutno takav zakonski okvir.

“Mislim da je to krajnje neobična situacija. Ne imenujete ljude na dužnosti da bi se bavili poslovima koji su nevezani za njihove nadležnosti, a ovo je očito bilo apsolutno s one strane zakona”, rekao je Plenković pa dodao da će se vidjeti hoće li Rimac tražiti aktivaciju toga prava.

“Što ja sad tu mogu? Takvi su propisi. To postoji zbog toga da ne odete iz ministarstva X u firmu Y kojoj bi na neki način moglo pogodovati to što ste radili u ministarstvu. To se zove tzv. cooling off period. Ovo je neka druga vrsta cooling offa”, zaključio je Plenković.

AUTOR: Dnevno.hr