Premijer Plenković odgovorio je na današnje Milanovićeve optužbe. Milanović je Plenkovića nazvao gojencem, a ovaj njega karijesom s Pantovčaka. “Niti jedan ministar dok je ove Vlade neće s njim više ići na put. Bojkotirat ćemo ga u svakom smislu”, izjavio je premijer.

Foto :Screenshot

Premijer Plenković odgovorio je predsjedniku Milanoviću. Podsjetimo, Milanović je izjavio da nije inicijator pisma u kojem generali traže pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, te se obrušio na HDZ i Andreja Plenkovića optuživši ih da su vezani za Udbu i poručio da je prvo pitanje rekonstrukcija Vlade.

Premijer Plenković odgovorio je predsjedniku.

“Želim se osvrnuti na izjavu koju je imao karijes s Pantovčaka u Dalmaciji. Imao je brutalne napade na HDZ, rekao je da smo mi svi lopovi, da je moj otac udbaš, pa je lagao da sam nešto govorio o generalima. Pokazao je ogromnu nervozu, primitivizam, divljaštvo… nama je to sve poznato”, kazao je Plenković.

“Više se ne namjeravamo sastati s njim na Vijeću za nacionalnu sigurnost, fizički sigurno ne, tako da ne gubimo naše vrijeme i ne dovodimo sebe u kontakt s nekim tko je u stanju na ovako primitivan i divljački način pristupati prema cijeloj stranci i Vladi, i mnogima od nas osobno”, rekao je Plenković u Saboru.

“On je danas rekao da sam ja za generale rekao da su retardirani. Preslušajte sve moje nastupe u Saboru, izjavu jučer, niti trunke nema takvih konotacija.

Čovjek je manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen, ne znam je li njihov agent ili ne, ali šteta koju nam je počinio u vanjskopolitičkom pogledu u zadnja dva mjeseca je zastrašujuća.

On očito ima puno problema, neka se očituje, a svoje probleme neka rješava s nekim tko mu može pomoći, a  siguran sam da mu je pomoć potrebna”, kazao je.

“Bilo bi bolje da se bavi svojim kućnim odgojem, a ne preustrojem Vlade. Niti jedan ministar dok je ove Vlade neće s njim više ići na put. Bojkotirat ćemo ga u svakom smislu”, napomenuo je premijer. Smatra i da je politika Milanovića prema BiH bila “štetočinska”. Nazvao ga je ponovo karijesom s Pantovčaka.

“Ne prihvaćamo da se Hrvate u BiH tretira neravnopravno, na žalost neki su tu učinili štetu u smislu povjerenja”, dodao je.

Milanović je danas Plenkovića nazvao gojencem, udbaškim nasljednikom, a također je poručio i da Hrvatsku vodi banda. Za HDZ je rekao da je zalijepljen na Udbu “kao žvakaća guma na pločnik usred ljeta na zagrebačkom kolodvoru, a taj se smrad širi 30 godina”.

Autor :redakcija hr-vjesnik