Izvor slike: Tportal

Sada treba iskoristiti priliku, tim riječima u vladajućoj stranci komentiraju HDZ-ov rezultat parlamentarnih izbora u Zagrebu referirajući se pritom na odnose sa gradonačelnikom Milanom Bandićem.

”Nema vremena za čekanje, onaj tko želi srušiti Bandića već se mora primiti posla i početi razmišljati o lokalnim izborima koji nisu daleko.

Oni se naime održavaju na proljeće iduće godine, i to je za Plenkovića jedan od najvažnijih ciljeva, HDZ želi preuzeti vlast u Zagrebu i svrgnuti Bandića, koji nikada nije ovako loše stajao u svojem gradu”, objašnjava za Dnevno sugovornik iz HDZ-a dodajući da im vjetar u leđa daje rezultat kojega je njihova stranka postigla u zagrebačkim izbornim jedinicama.

”Još je prerano govoriti o imenima, no mislim da bi Vili Beroš za rušenje Bandića ipak bio promašen. Treba nam neko novo, mlado, svježe i drugačije lice možda čak i netko nestranački, ali sposoban, jer zapravo nije Bandić tu više konkurencija. Konkurente predstavlja ekipa iz plaftorme Možemo pa nam treba netko tko njima može parirati”, smatra sugovornik za portal Dnevno.hr.

Podsjeća da Bandić na nacionalnim izborima nije osvojio niti jedan mandat što je pokazatelj potpunog kraha njegove politike.

”Naravno da Bandića u Zagrebu ne treba otpisati, ne mogu se uspoređivati lokalni, i parlamentarni izbori, ali situaciju svakako treba iskoristiti. Zagrebački ogranak stranke je potrebno regenerirati i osvježiti, raskinuti svu suradnju s Bandićem, i nakon toga krenuti u intenzivnu kampanju”, zaključuje sugovornik za portal Dnevno.hr te napominje da i sam Andrej Plenković o tome više nego ozbiljno promišlja.

AUTOR: Dnevno.hr