PREMIJER Andrej Plenković danas je u Dubrovniku komentirao žestoki sukob predsjednika Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

Foto: hr-vjesnik

Podsjetimo, ministru obrane Mariju Banožiću danas je zabranjeno održati govor na prisezi vojnika u Požegi. Banožić je rekao da se to dogodilo prvi put u povijesti te zatražio ostavku načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH Roberta Hranja, nakon čega je Zoran Milanović na konferenciji za medije oštro kritizirao Banožića i rekao da je on osobno naredio da mu se zabrani govoriti.

Plenković je na presici u Dubrovniku takvo ponašanje Milanovića nazvao “puzajućim državnim udarom”, a u jednom je trenutku izgovorio i riječi upućene novinarima TV kuća koje se ne mogu shvatiti nikako drugačije nego prijeteće.

“Upozoravam TV kuće, mičite te lažne teze iz etera”

Foto: hr-vjesnik

“Nema prepirke, ovo je nezakonito ponašanje. Ja vas ljubazno upozoravam, naročito televizijske kuće, kad budete ovo kratili večeras, da tu lažnu tezu o prepirkama mičete iz etera. Zlorabite svoju ulogu, svoju koncesiju i dezinformirate hrvatske građane. Ja vam govorim ono što kao predsjednik hrvatske vlade želim poručiti hrvatskim građanima”, rekao je.

“Ja ne govorim vama, nego javnosti, vi ste tu samo transmiter”, poručio je u nastavku presice Plenković novinarima.

Autor: hr-vjesnik