Izvor slike: Drava.info (screenshot)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak Koprivnicu gdje se sastao s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice i saborskim zastupnikom Mišelom Jakšićem. Nakon toga, posjetio je tvrtku Podravka d.d. gdje se sastao s članovima Uprave.

Uz predsjednika Vlade bila je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Izvor slike: Drava.info (screenshot)

– Drago mi je da smo danas u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, moj prvi posjet otkako je Martina Dalić imenovana predsjednicom Uprave Podravke. Drago mi je da su brojni projekti koje je vlada ovdje podupirala u tijeku. Mislim na željezničke projekte, aktivnosti vezane za izgradnju brze ceste te napredak u aktivnostima aglomeracije – rekao je Plenković.

Nakon toga, osvrnuo se na situaciju u Podravci.

– Što se tiče Podravke, jedne od naših najznačajnijih kompanija, rezultati iz prošle godine su jako dobri, dobit 247 milijuna kuna, 6000 zaposlenih, prosječna plaća je 6000 kuna što je jako visoko. Razvojni planovu su izvozno orijentirani. Dionica je skočila u prvih nekoliko mjeseci 2021. više od 15 posto”, kazao je Plenković te napomenuo kako će radnici Podravke dobiti 400 kuna veću plaću.

Izvor slike: Drava.info (screenshot)

Podsjetimo, premijer Plenković se zadnji puta pojavio u Podravini u lipnju prošle godine pred parlamentarne izbore. Zanimljivo, bliže se lokalni izbori pa se Plenković opet odlučio posjetiti glavni grad Podravine kako bi popunio kalendar političkih aktivnosti i pohvalio se s potezima predsjednice Uprave Podravske Martine Dalić.

Nakon što prođu lokalni izbori, Plenković i vrh HDZ-a opet će doći u posjet Podravini ali tek za 4 godine, točnije u svibnju 2024. kad će biti redovni izbori za EU parlament.

AUTOR: HR-vjesnik