Premijer Andrej Plenković danas je u Zagrebu potpredsjednici ukrajinskog parlamenta Oleni Kondratjuk rekao da se Hrvatska čvrsto zalaže za kandidacijski status Ukrajine za članstvo u Europskoj uniji.

Foto : Screenshot

Plenković je potpredsjednicu Vrhovne Rade primio u Banskim dvorima uz šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana i Vasilja Kiriliča, veleposlanika Ukrajine u Hrvatskoj, priopćeno je iz vlade.

Premijer je tom prilikom još jednom izrazio snažnu potporu Hrvatske Ukrajini koja se bori protiv ruskog napada te naglasio da će se nastaviti hrvatska potpora toj ratom pogođenoj zemlji u svim aspektima, uključujući prihvat izbjeglica. 

Naglasio je punu podršku Hrvatske europskom putu Ukrajine, kazavši kako se Hrvatska čvrsto zalaže za stjecanje kandidacijskog statusa Ukrajine za članstvo u EU te će pružiti i svu stručnu pomoć na tom putu, stoji u priopćenju. 

Kondratjuk je zahvalila vladi na hrvatskoj pomoći, a Plenković joj je rekao da cijela Hrvatska iznimno žali zbog svih nevinih žrtava i brojnih Ukrajinaca koji su morali napustiti svoje domove.

Autor : redakcija hr-vjesnik